ΕΛΛΑΔΑ

ΙΚΑ: Με τις συντάξεις Ιουλίου η καταβολή του ΕΚΑΣ

ΙΚΑ: Με τις συντάξεις Ιουλίου η καταβολή του ΕΚΑΣ

Το ΕΚΑΣ και την πρώτη δόση των αναδρομικών για το 2015 θα λάβουν στις 29 Ιουνίου, με τις συντάξεις Ιουλίου, περίπου 100.000 νέοι συνταξιούχοι ή νέοι δικαιούχοι του επιδόματος.

Η συνολική δαπάνη για αυτούς, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 270 εκατ. ευρώ.

Το Ε.Κ.Α.Σ. και για το έτος 2015 χορηγείται ανεξαρτήτως ηλικίας και αιτίας συνταξιοδότησης στους συνταξιούχους από το μήνα που φέρουν ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80% και για όσους μήνες ισχύει το ίδιο ποσοστό.

Το ΙΚΑ επισημαίνει ότι το εισοδηματικό κριτήριο που περιορίζει στα 850 ευρώ το ποσό της καταβαλλόμενης ακαθάριστης μηνιαίας κύριας και επικουρικής σύνταξης ή του αθροίσματος των καταβαλλόμενων συντάξεων ελέγχεται κατά το μήνα ανάρτησης του εγγράφου της Γ.Γ.Κ.Α. περί χορήγησης του Ε.Κ.Α.Σ στη Διαύγεια, δηλαδή αφορά τη σύνταξη του μήνα που προπληρώνεται κατά το ανωτέρω χρονικό σημείο, ο έλεγχος αυτός για το έτος 2015 θα γίνει στη σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου, ενώ στις περιπτώσεις των ασφαλισμένων που θα καταστούν συνταξιούχοι από την 1/2/2015 και μετά, το ανωτέρω κριτήριο θα εξεταστεί κατά τον πρώτο πλήρη μήνα συνταξιοδότησής τους.

Σχετικές ειδήσεις