ΕΛΛΑΔΑ

Capital controls: Δεύτερη μέρα καταβολή συντάξεων με μικρότερες ουρές στις Τράπεζες

Capital controls: Δεύτερη μέρα καταβολή συντάξεων με μικρότερες ουρές στις Τράπεζες

Ουρές, οι οποίες είναι κατά τι μικρότερες σε σχέση με χθες, πρώτη μέρα ανοίγματος των Τραπεζών, σχηματίζουν οι συνταξιούχοι προκειμένου να λάβουν μέρος της σύνταξής τους.Υπενθυμίζεται η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για εξυπηρέτηση με αλφαβητική σειρά - που εφαρμόστηκε μονομερώς χθες- σύμφωνα με την οποία σήμερα Πέμπτη να εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι με επίθετο που αρχίζει με Κ-Μ.

Προκειμένου να εισέλθει στο κατάστημα, ο συνταξιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή πληρεξούσιος) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.
Oι τράπεζες επίσης θα εκδώσουν το συντομότερο χρεωστικές κάρτες ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.


Τριάντα επιπλέον καταστήματα από την Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα, για την κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, έθεσε στη διάθεσή τους 30 επιπλέον καταστήματα. Τα περισσότερα εκ των 280 καταστημάτων που λειτούργησαν τελικά, έμειναν ανοικτά και μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου.
Παρά τις όποιες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, υπήρξαν, σε ορισμένα καταστήματα, δυσκολίες λόγω της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων κυρίως τις πρώτες ώρες λειτουργίας.
Η πρόθεση της Εθνικής αλλά και των άλλων τραπεζών για την εξυπηρέτηση του κοινού με αλφαβητική σειρά, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι συνταξιούχοι δεν επετεύχθη, καθώς η αναγκαία πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η Υπουργική απόφαση που όριζε το ποσό της καταβολής των 120 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο, απεστάλη μετά τα μεσάνυκτα. Συνεπώς τα Δελτία Τύπου, τόσο της Εθνικής όσο και των άλλων τραπεζών, για την ενημέρωση του κοινού, εξεδόθησαν στη 1 τα ξημερώματα.
Μετά τις 11 το πρωί, η ροή στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων ήταν μειωμένη συγκριτικά με τη ροή που εμφανίζεται στις, υπό κανονικές συνθήκες, ημέρες πληρωμής συντάξεων και αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο από αύριο.

Νέα καταστήματα ανακοίνωσε η Eurobank

Σε εφαρμογή της από 30 Ιουνίου 2015 απόφασης του υπουργού Οικονομικών η οποία ρυθμίζει θέματα σχετικά με την καταβολή συντάξεων κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας βραχείας διαρκείας που θεσπίστηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 28.06.2015, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει η Eurobank ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, έθεσε σε λειτουργία αρχικά 150 και από την Πέμπτη 2 Ιουλίου επιπλέον 23 καταστήματα του δικτύου της σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν έχουν χρεωστικές κάρτες και η σύνταξη των οποίων πιστώνεται σε λογαριασμούς που τηρούνται σε αυτήν.
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, οι συνταξιούχοι που θα εξυπηρετηθούν μέσω των ταμείων των καταστημάτων (Eurobank και Δικτύου Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) δύνανται να αναλάβουν ποσό έως 120 ευρώ μετρητά, εφάπαξ καταβλητέο σε καθέναν από τους συνταξιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας.
Δικαίωμα ανάληψης του ποσού των 120 ευρώ έχουν οι συνταξιούχοι ή οι πληρεξούσιοι αυτών τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην Τράπεζα κατά το παρελθόν ή πρόσωπα νομίμως εξουσιοδοτηθέντα από τους συνταξιούχους, καθώς και τυχόν συνδικαιούχοι των λογαριασμών, στους οποίους πιστώνεται η σύνταξη.
Προκειμένου να εξυπηρετηθεί, ο συνταξιούχος ή ο συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή τυχόν πληρεξούσιο πρόσωπο) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό έγγραφο για την πιστοποίηση της ταυτότητάς του, το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, καθώς και τυχόν συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτεραιότητα.
Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα παραταθεί πέραν του συνήθους, εφόσον τούτο είναι απαραίτητο, ώστε να εξυπηρετηθεί ο μέγιστος αριθμός δικαιούχων.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, η Τράπεζα προβαίνει άμεσα στην έκδοση χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους καταβολής συντάξεως, με τις οποίες αυτοί θα μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών σύμφωνα με τα ισχύοντα βάσει της ως άνω ΠΝΠ.
Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων η Τράπεζα και το προσωπικό της έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Για τυχόν νεότερη τροποποίηση ή συμπλήρωση όσων αναφέρθηκαν παραπάνω η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα.
Η λίστα των καταστημάτων της Τράπεζας που θα είναι ανοικτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων είναι διαθέσιμη στο www.eurobank.gr.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων