ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο υπέρ του «όχι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο υπέρ του «όχι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο, υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Στο αποψινό – τρίτο κατά σειρά συλλαλητήριο κατά του “όχι” που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη - οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν και πορεία, ενώ στα προηγούμενα είχαν περιοριστεί σε συγκεντρώσεις.

Περίπου 3.000 άτομα, σύμφωνα με τους διοργανωτές και 1.200 – 1.500 σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κρατώντας πανό και πλακάτ, που έγραφαν “ψηφίζουμε “όχι” στην πρόταση της τρόικας”, “Η Ελλάδα δεν είναι αποικία”, “Στις 5 Ιουλίου στέλνουμε μήνυμα ανατροπής”, κ.α, άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από το Λευκό Πύργο λίγο μετά τις 7 το βράδυ, ενώ η τροχαία σε κάποια στιγμή διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης.

Στην πορεία κυριαρχούσαν συνθήματα κατά των δανειστών, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ το δρομολόγιο που ακολούθησε ήταν από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Λεωφόρος Νίκης, με κατάληξη στο Λευκό Πύργο.

Διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι στην άσφαλτο συνθήματα υπέρ του “όχι” στο δημοψήφισμα, ενώ υπήρχε διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς την ίδια περίπου ώρα, διοργανώθηκε σε κινηματοθέατρο, πολύ κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης στο Λευκό Πύργο, εκδήλωση υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα, από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, επιμελητήρια, κ.α. εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, οργανώνουν οι υποστηρικτές του “όχι" την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, με ομιλίες και συναυλία, με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χειμερινούς Κολυμβητές, κ.α., γνωστούς καλλιτέχνες. Οι διοργανωτές ονομάζουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας “Γιορτή του “όχι” και της αξιοπρέπειας”.

Μικροένταση μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου

Μικροένταση σημειώθηκε με την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου. Όταν η πορεία κατέληξε μπροστά από το Λευκό Πύργο, ορισμένοι διαδηλωτές αποσπάστηκαν και συγκεντρώθηκαν απέναντι από την είσοδο του κινηματοθεάτρου “Αλέξανδρος”, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση υπέρ του “ναι”, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία επιμελητηρίων και συλλόγων της πόλης.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε και ύστερα από λίγο αποχώρησαν, καθώς μπροστά από την είσοδο του κινηματοθεάτρου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Σχετικές ειδήσεις