ΕΛΛΑΔΑ

Δημοψήφισμα 2015: Με το βλέμμα στραμμένο πλέον στην κάλπη

Δημοψήφισμα 2015: Με το βλέμμα στραμμένο πλέον στην κάλπη

Αντίστροφα μετράει το ρολόι για το μεγάλο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου μετά και την ολοκλήρωση της εκστρατείας το βράδυ της Παρασκευής.

Το φινάλε ήταν εντυπωσιακό με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται στην Αθήνα, μια υπέρ του «Όχι» στην πλατεία Συντάγματος και μια υπέρ του «Ναι» στο Καλλιμάρμαρο.

Στη συγκέντρωση του Συντάγματος μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον λαό που είχε πλημμυρίσει την πλατεία και τους γύρω δρόμους ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο.

Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Θέλουν να ξαναρπάξουν την Ευρώπη. Εμείς όμως αψηφούμε το κρεσέντο της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα!».

Για το αυριανό δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ξαναγράψουν μαζί «ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας, σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο "όχι" στα τελεσίγραφα, να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν και τη Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, να πούμε και ένα απόλυτο όχι στο διχασμό. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Σας καλώ να παραμερίσετε τις σειρήνες της τρομοκρατίας που οργιάζουν και να αποφασίσετε με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Με το νου και την καρδιά. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του τόπου ήταν οι σελίδες τόλμης και αρετής. Το "όχι" θα γράψει ιστορία. Η Ελλάδα στην Ευρώπη της ελευθερίας».

Το απόγευμα της Παρασκευής, μήνυμα ενόψει του δημοψηφίσματος είχε στείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι».

Εν τω μεταξύ, χθες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε απορρίψει την αίτηση δύο πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή 3/7, θα υπάρξει «ντέρμπι» μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι» καθώς οι διαφορές εμφανίζονται να είναι πολύ μικρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικές ειδήσεις