ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Οι τελευταίες εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Πυρκαγιές: Οι τελευταίες εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Η οριοθέτηση της περιμέτρου των πυρκαγιών που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, το βράδυ της Παρασκευής (17/7) είναι πλέον ο βασικός στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι πυρκαγιές που συνεχίζουν να προβληματίζουν τις Αρχές και να αποτελούν κίνδυνο, είναι αυτές σε Βύρωνα, Μαλακάσα, Νεάπολη Λακωνίας και Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Όπως ενημέρωσε λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας, οι εναέριες επιχειρήσεις σταμάτησαν με το που έπεσε το φως του ήλιου και θα ξεκινήσουν και πάλι το πρωί του Σαββάτου όπου απαιτηθεί.

Πολύτιμη ήταν σύμφωνα με τον κ. Τσόγκα η βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έστειλαν Σινούκ για να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ισχυρές επίγειες δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιχειρούν όπου υπάρχει πύρινο μέτωπο αλλά και να ελέγχουν για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσόγκας, απαγορεύεται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας η κυκλοφορία στους ορεινούς όγκους του νομού Αττικής για προληπτικούς λόγους.

Συνολικά από τις 6 το πρωί της Παρασκευής (17/7) εώς και τις 9 το βράδυ, η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 59 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις, 99 αστικές πυρκαγιές και 45 παροχές βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Σχετικές ειδήσεις