ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Καρέα με τον αστυνομικό που απανθρακώθηκε

Τραγωδία στον Καρέα με τον αστυνομικό που απανθρακώθηκε

Μία ανθρώπινη ζωή έχει προστεθεί από το απόγευμα του Σαββάτου στον απολογισμό της καταστροφής που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Υμηττό, καθώς το απανθρακωμένο πτώμα ενός 47χρονου άνδρα εντοπίστηκε στην περιοχή του Καρέα.Η φωτιά στον Υμηττό ήταν ωστόσο μόλις μία από τις δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν την ίδια ημέρα ανά την Ελλάδα.

79 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ - ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

Ο άνδρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος στον Καρέα από πυροσβέστες που περιπολούσαν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μάλιστα, η σορός του εντοπίστηκε πολύ κοντά στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών, που είχαν απανθρακωθεί το 1995.

Την εξαφάνιση του αστυνομικού είχε δηλώσει την Παρασκευή η σύζυγός του, η οποία αναγνώρισε το Σάββατο τα προσωπικά του αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή. Ο άτυχος αστυνομικός, που υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ, είχε αναρρωτική άδεια και καθημερινά πήγαινε για περίπατο στην περιοχή του Καρέα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο επιτελάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέφανος Σπανέας, είπε πως ο αστυνομικός πιθανότατα παγιδεύτηκε στις φλόγες. Στην προσπάθειά του να σωθεί, όπως είπε ο κ. Σπανέας, ανέβηκε περίπου 100 έως 200 μέτρα στο βουνό. Όμως, δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Ωστόσο, η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της εκατοντάδες καμένα στρέμματα. Τουλάχιστον μια ταβέρνα και ένα σπίτι έχουν καταστραφεί από τις φλόγες στην περιοχή του Καρέα, ενώ την ίδια ημέρα απομακρύνθηκαν από την Μονή Αγίου Ιωάννη 50 μοναχές και εκκενώθηκε και σπίτι που φιλοξενούσε υπηρεσίες του ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκλονιστική ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων που βοήθησαν όπως και όπου μπορούσαν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες, προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες και κατάφεραν να αποτρέψουν τη φωτιά από το να περάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια στιγμή πολλές καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό. «Σίγουρος 100%» ότι η φωτιά προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια, εμφανίστηκε μιλώντας το Σάββατο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο δήμαρχος της Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος.

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τη φωτιά στον Βύρωνα

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων που θεωρούνται υπαίτιοι για τη μεγάλη πυρκαγιά.

Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό δάσους από συγκλίνουσα αμέλεια και εμπρησμό από τον οποίο υπήρξε κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα από συγκλίνουσα αμέλεια.

Ο Α.Γ. του Σ, 67 ετών και ο Τ.D. του K, 58 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουλίου από τις Αστυνομικές Αρχές.

Μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Σχετικές ειδήσεις