ΕΛΛΑΔΑ

Πανούσης: Το ζήτημα με τις μεταναστευτικές ροές αποτελεί ανθρωπιστική κρίση

Πανούσης: Το ζήτημα με τις μεταναστευτικές ροές αποτελεί ανθρωπιστική κρίση

Θέμα και του ΟΗΕ χαρακτήρισε το ζήτημα με τις μεταναστευτικές ροές, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο κ. Πανούσης σημείωσε: «Έχουμε μια Ευρώπη που δεν θέτει φραγμό στις μεταναστευτικές ροές μέσα στην Τουρκία», και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα με τις μεταναστευτικές ροές έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και λόγω εξελίξεων που ήταν αδύνατο να προβλεφθούν (εξελίξεις σε Συρία, Λιβύη).

Μάλιστα, όπως σημείωσε, είναι θέμα που αφορά και τον ΟΗΕ, ούτε καν μόνο την Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά στη στάση που κρατά η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι «αναζητούμε λύση εντός του Κράτους Δικαίου. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στη θάλασσα ή να τους αφήσουμε να ζουν σαν ζώα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μέσα από αυτές τις μεταναστευτικές ροές να μετακινούνται προς την Ευρώπη τζιχαντιστές, ο κ. Πανούσης επεσήμανε ότι οι τελευταίοι τις πιο πολλές φορές περνούν στον ευρωπαϊκό χώρο ως Ευρωπαίοι πολίτες, χωρίς αυτό, όπως εξήγησε, να σημαίνει ότι το μεταναστευτικό δεν έχει να κάνει και με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Σχετικές ειδήσεις