Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον σε πέντε σταθμούς μέσα στην ημέρα

Newsroom Newsroom

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον σε πέντε σταθμούς μέσα στην ημέρα

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης σε πέντε σταθμούς κατέγραψαν οι τιμές του όζοντος κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18:00 σημειώθηκε Ωριαία Τιμή Ο3 228 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων. Ήδη παρατηρείται αποκλιμάκωση από την υψηλή τιμή, άνω του ορίου συναγερμού, που είχε σημειωθεί νωρίτερα στον ίδιο σταθμό.

Σε ακόμη τέσσερις σταθμούς μέτρησης (Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Νέας Σμύρνης) παρατηρείται ήδη αποκλιμάκωση των τιμών του όζοντος κάτω από όριο ενημέρωσης.
Αναμένεται σταδιακή περαιτέρω μείωση των τιμών όζοντος αργότερα το απόγευμα.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved