ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στο τελωνείο Θεσσαλονίκης

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στο τελωνείο Θεσσαλονίκης

Μαζί με τα νέα μεικτά κλιμάκια τελωνειακών ελέγχων και δίωξης οικονομικού εγκλήματος, που ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά την πρώτη εμφάνισή τους σήμερα (28/7/2015) στη Θεσσαλονίκη, έδωσε το «παρών» ο Υφυπουργός στο Πρωθυπουργό και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, το μεικτό κλιμάκιο αποτελούσαν άντρες και γυναίκες τελωνειακοί, του ΣΔΟΕ, των Ειδικών Σωμάτων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, με επικεφαλής Επιθεωρητή από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών που εδρεύει στην Αθήνα.

Με τη βοήθεια X- Ray αυτοκινούμενης μονάδας που εστάλη από τον Πειραιά, το μεικτό κλιμάκιο έκανε την πρώτη του έφοδο στο Β' Τελωνείο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, σκανάροντας δεκάδες κοντέινερ.

«Ως μέλος της κυβέρνησης, η σημερινή μου παρουσία εδώ καταδεικνύει δύο πράγματα: Την επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεκινά έναν αγώνα κατά της διαφθοράς και του πάσης φύσεως οικονομικού εγκλήματος, όπως επίσης και ότι πολιτικά είμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε τη προσπάθεια όλων αυτών των λειτουργών του ελληνικού Δημοσίου, όλων των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, για να αρχίσει να μπαίνει σε μια σειρά, με ένα νέο σχεδιασμό, η εύνομη λειτουργία του Κράτους, χωρίς να κάνουν πάρτι φοροδιαφυγής οι διάφοροι επιτήδειοι», δήλωσε ο κ. Κουίκ.

«Η παρουσία μου εδώ αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία είναι και αρμόδια για τα Τελωνεία, όπως επίσης με τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη» πρόσθεσε.

«Το μήνυμα είναι - θα το επαναλάβω άλλη μια φορά - ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε αυτό που ξεκίνησε και θα δίνει το «παρών» της και με τη φυσική παρουσία των μελών της, όσο περισσότερο μπορεί, στον αγώνα που θα κάνουν εφοριακοί, τελωνειακοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, υπάλληλοι των ελεγκτικών - εισπρακτικών μηχανισμών σε όλα τα προβλέψιμα και απρόβλεπτα σημεία, όπου συντελείται είτε μικρή είτε μεγάλη διαφθορά», κατέληξε ο υφυπουργός.

Μετά το Β' Τελωνείο του ΟΛΘ, ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε στο γραφείο της με την Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια, με την οποία είχαν πολύωρη συνεργασία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ώστε να αποτελέσει «ένα πολύτιμο συνεκτικό κρίκο στα θέματα πάταξης της διαφθοράς και μάλιστα σε μια εκτεταμένη παραμεθόρια περιοχή, όπως είναι η Μακεδονία - Θράκη, όπου το συνοριακό οικονομικό έγκλημα χρήζει συνεχούς και ιδιαίτερης αντιμετώπισης».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων