ΕΛΛΑΔΑ

Ξεφεύγοντας στην Αθήνα

Ξεφεύγοντας στην Αθήνα

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Πόσες φορές το ακούσαμε αυτό κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων; Αν είστε από αυτούς που η φράση και μόνο τους δίνει στα νεύρα, όχι αυτό το άρθρο δεν είναι μια ωδή στα startups.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Είναι μια ωδή στις παρέες που δημιούργησε η κρίση ή που απλώς τις έκανε πιο δεμένες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη διεξόδων διασκέδασης. Σε διάφορα σημεία της Αττικής και όχι μόνο, εστίες διασκέδασης low ή μηδενικού budget ξεφυτρώνουν με αφορμή πατίνια, ποδήλατα, drift trikes ή απλώς τα αθλητικά σας παπούτσια.

Χασιά: Drift trikes

Τι είναι πάλι αυτό; Είναι αδρεναλίνη, έχει πλάκα και δεν κοστίζει. Αν εξαιρέσει κανείς το αρχικό κόστος της απόκτησης ενός οχήματος και τον εξοπλισμό που πρέπει να φοράτε πέραν αυτού ουδέν.

Τα πρώτα Drift Trikes στην Ελλάδα φτιάχτηκαν από παρέες που ήθελαν να πειραματιστούν με το σπορ και συνεχίζουν να φτιάχνονται σε γκαράζ και αποθήκες σπιτιών. Σήμερα υπάρχουν ομάδες σε όλη την Ελλάδα που drift-άρουν. Μπορείτε να τις βρείτε στο facebook και να δοκιμάσετε καταρχήν με ένα δανεικό trike και αν τελικά σας ταιριάζει να μπείτε στη διαδικασία να παραγγείλετε το δικό σας ή να σας βοηθήσουν να το φτιάξετε.

Ρωτώντας τους drift trikers καταλαβαίνεις ότι αυτή τη φορά η κρίση όντως δημιούργησε ευκαιρίες. Να βρουν μια εναλλακτική για να ξεφεύγουν χωρίς να ξοδεύουν λεφτά. Η κατάβαση που κάνουν συνήθως στο δρόμο της Χασιάς δεν κοστίζει τίποτα. Τα trikes μεταφέρονται όλα μαζί με φορτηγάκι της ομάδας και συνήθως μετά το κάψιμο της έξτρα αδρεναλίνης ακολουθεί τσιμπούσι σε κάποιο από τα σπίτια της παρέας.

Ολυμπιακό Στάδιο: Πατίνια παντός καιρού

Όποιος έχει ταξιδέψει στη Βόρεια Ευρώπη έχει δει κάποιους να κυκλοφορούν με roller skates ελληνιστί πατίνια στους δρόμους των πόλεων. Στην Ελλάδα με εξαίρεση κάποια στιγμή μερικές δεκαετίες πριν όπου τα πατίνια έγιναν μόδα για λίγο, κανείς δεν τα χρησιμοποιούσε. Μέχρι πρότινος. Εδώ και καιρό στο Ολυμπιακό Στάδιο καθημερινά θα δείτε πολλούς roller skaters να κάνουν φιγούρες ή απλώς να προπονούνται. Ομάδες ξεφύτρωσαν στο facebook, συνάξεις γίνονται συχνά πυκνά με εξορμήσεις σε διαδρομές εκτός Καλογρέζας και το άθλημα φαίνεται να βοηθάει πολύ κόσμο να ξελαμπικάρει.

Η ζωή ποδήλατο

Μπορεί να μην έχουμε ποδηλατόδρομους όπως σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουμε όμως ποδηλάτες. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις του ή απλώς για βόλτα. Και σε αυτήν την περίπτωση το μόνο κόστος είναι το αρχικό της απόκτησης ενός ποδηλάτου. Από κει και πέρα δεκάδες ομάδες στο facebook οργανώνουν ποδηλατάδες για κάθε γούστο. Από νυχτερινές βόλτες μέχρι mountain bike περιπέτειες.

Βασικό αίτημα των απανταχού ελλήνων ποδηλατών; Φυσικά η δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Τρέξε Λόλα Τρέξε

Για κάποιους το τρέξιμο είναι κάτι ακατανόητο, για άλλους είναι τρόπος ζωής. Το δημοφιλές στην Αμερική κατά μόνας τζόγκιν δεν έχει καμία σχέση με το τρέξιμο που κάνουν οι Έλληνες. Ομάδες για τρέξιμο έχουν ξεφυτρώσει παντού στο facebook εστιάζοντας σε αυτούς που δεν είναι πορωμένοι με το άθλημα αλλά ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο να ξεφύγουν. Οι ομάδες συγκεντρώνονται καμιά φορά βράδυ άλλες φορές πρωί σε αργίες και τρέχουν για την πλάκα τους. Στο τέλος υπάρχει πάντοτε κέρασμα και μοίρασμα.

Στη σελίδα 1 more km μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα events αλλά και μυστικά τρεξίματος.

Σχετικές ειδήσεις