ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγεται» από πρόσφυγες η Λέσβος (photos+videos)

«Πνίγεται» από πρόσφυγες η Λέσβος (photos+videos)

Εκτός ελέγχου η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες, με την απόβαση προσφύγων στο νησί να μην έχει προηγούμενο

Πάνω από 4.000 έφτασαν σήμερα στο νησί

Ανταπόκριση από Μυτιλήνη: Νίκος Τσάκος

Σήμερα, Σάββατο 29 Αυγούστου, οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι στη νησί αποβιβάστηκαν περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες, με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες, ενώ το ρεύμα εισροής συνεχίζεται ολημερίς, με τον αριθμό των προσφύγων να φτάνει σε εφιαλτικά νούμερα.

Με την πολιτεία να δείχνει ανήμπορη να βάλει «φρένο» σε αυτό το φαινόμενο, οι κάτοικοι ανησυχούν βλέποντας πως η κατάσταση στο νησί αρχίζει και γίνεται πλέον ασφυκτική. Κατηγορούν τον το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό πως παραμένει ένας απλός... θεατής τα των γεγονότων, τη στιγμή που η πόλη της Μυτιλήνης «βουλιάζει».

Εκτός του λιμανιού όπου στοιβάζονται εκατοντάδες μετανάστες, όλες οι πλατείες και τα πεζοδρόμια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν καταληφθεί από σκηνές, ανθρώπινες ψυχές, με γυναικόπαιδα και υπερήλικες ανθρώπους να κοιμούνται καταγής.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε έναν μετανάστη, ο οποίος έσωσε ένα φουσκωτό με πρόσφυγες οι οποίοι έφτασαν στο νησί, θέλοντας να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους, ενώ στη παραπάνω gallery θα βρείτε και φωτογραφίες.

Πηγή βασικής φωτογραφίας και πληροφοριών: lesvosnews.gr

Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση 2.500 προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

Με ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά, η αποβίβαση των 2.488 μεταναστών από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό το σταθμό του τρένου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αναχωρήσει απόψε και με ποιο προορισμό.

Σχετικές ειδήσεις