ΕΛΛΑΔΑ

Κακουργηματικές διώξεις για τους ναυτικούς του πλοίου «Haddad1»

Κακουργηματικές διώξεις για τους ναυτικούς του πλοίου «Haddad1»

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι επτά ναυτικοί του φορτηγού πλοίου που μετέφερε χιλιάδες όπλα και σφαίρες και είχε εντοπιστεί ανοικτά της Ιεράπετρας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης (3/9) υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Haddad1», στο φορτίο του οποίου βρέθηκε κοντέινερ με περίπου 5.000 όπλα και μισό εκατομμύριο σφαίρες.

Σε βάρος των επτά ναυτικών (καταγωγής από Αίγυπτο, Ινδία και Συρία), ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπόριο όπλων. Οι ναυτικοί πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα (7/9).

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, ο έλεγχος στα 14 εμπορευματοκιβώτια του πλοίου, που φέρει σημαία Βολιβίας.

Το Λιμενικό Σώμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (, η αποσφράγιση και ο έλεγχος του συνόλουτων εμπορευματοκιβωτίων του Φ/Γ “HADDAD 1”. Από την καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, προέκυψε ότι η τελική συνολική ποσότητα του μεταφερόμενου οπλισμού και πυρομαχικών ανέρχεται σε τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια ογδόντα ένα (4.881) όπλα και τετρακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες εννιακόσιες πενήντα (491.950) σφαίρες.

Επιπρόσθετα, σε επτά (07) εμπορευματοκιβώτια ανευρέθη μεγάλη ποσότητα χαρτοκιβωτίων τσιγάρων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται ενώ αναμένεται και ο έλεγχος των σχετικών φορτωτικών εγγράφων προς διαπίστωση της νομιμότητας μεταφοράς τους».

Το πλοίο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε προχθές στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του την 29η Αυγούστου από την Αλεξανδρέττα (Iskenderum) της Τουρκίας και είχε δηλώσει ως τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης.

(Φωτογραφίες: cretapost.gr)

Σχετικές ειδήσεις