ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2015: Δυναμικό «παρών» κατά της λιτότητας από χιλιάδες πολίτες

ΔΕΘ 2015: Δυναμικό «παρών» κατά της λιτότητας από χιλιάδες πολίτες

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν ηχηρό «παρών» κατά των μνημονίων και της συνεχιζόμενης λιτότητας, στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις εργασίες της 80ης ΔΕΘ.

Αποστολή – Θεσσαλονίκη: Θωμάς Μόσχος, Διονυσία Προκόπη

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Κάλεσμα για κοινή διαμαρτυρία απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει το τρίτο μνημόνιο έδωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ, τα σωματεία Εργαζομενων των Μεταλλείων Κασσάνδρας και χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν.

Με συνθήματα όπως «Σκουριές, Χρυσός, Ευημερία, κάτω τα χέρια από τα Μεταλλεία», πάνω από 4000 άνθρωποι, μεταλλωρύχοι και κάτοικοι της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν πορεία προς το άγαλμα του Βενιζέλου, αξιώνοντας δικαίωμα στην εργασία που τους στέρησε η απόφαση Σκουρλέτη για ανάκληση των μελετών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

thes 6
thes 7

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΘ.

Λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ έξω από το Βελλίδειο. Λίγο νωρίτερα, μήνυμα κατά των Μνημονίων είχε στείλει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας: «Δε θα υποστείλουμε τον αγώνα μέχρι ο λαός μας να πάρει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο αυτής της χώρας, μέχρι να περάσει πραγματικά η εξουσία στα χέρια του λαού μας. Γιατί μόνο έτσι θα καταργηθούν οριστικά τα μνημόνια», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας.

koutsoumpas copy

Το «παρών» στις διαδηλώσεις έδωσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το μεσημέρι, διαμαρτυρία στην εμπορική πύλη της ΔΕΘ έκαναν οι ένστολο, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την είσοδο του κοινού στην 80η Διεθνή Εκθεση.

«Ως εδώ» και η «ασφάλεια πληρώνεται» έγραφαν, μεταξύ άλλων, τα πανό αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών που αξίωσαν αξιοπρεπείς αμοιβές, διαμαρτυρόμενοι στην οικονομική τους εξαθλίωση.

astynomikoi

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, παρακολουθώντας διακριτικά κι από απόσταση τις προσυγκεντρώσεις, υπό το φόβο επεισοδίων.

thes 2 copy

Σχετικές ειδήσεις