ΕΛΛΑΔΑ

Πασίγνωστο πρώην μοντέλο στα χέρια της αστυνομίας για διακίνηση κοκαΐνης (photos)

Πασίγνωστο πρώην μοντέλο στα χέρια της αστυνομίας για διακίνηση κοκαΐνης (photos)

Πασίγνωστο πρώην μοντέλο και νυν αθλητής συνελήφθη στον Ασπρόπυργο μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του με τουλάχιστον 27 κιλά καθαρής κοκαΐνης, στο πλαίσιο εξάρθρωσης διεθνούς σπείρας που μετέφερε και εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνηςαπό τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της διεθνούς σπείρας συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή (4/9) μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο και στο κέντρο της Αθήνας, τα τρία μέλη της οργάνωσης: ένας 38χρονος Έλληνας, ένας 48χρονος υπήκοος Γουιάνα και ένας 38χρονος υπήκοος Ολλανδίας.

Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε ήταν βάρους 27 κιλών και 170 γραμμαρίων.

Για την εξάρθρωση του δικτύου συνεργάστηκαν η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με το αρμόδιο Γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού και το ΣΔΟΕ.

Ο 48χρονος υπήκοος Γουιάνα, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην Ολλανδία με ορμητήριο την Γουιάνα και ο 38χρονος ημεδαπός στην Ελλάδα, αναζητούσαν τη διάνοιξη διόδων εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα και την εγκαθίδρυση δικτύου, με δυνατότητα συναλλαγών με την Γουιάνα, για τη συνεχή αποστολή ποσοτήτων κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές του καλοκαιριού, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Γουιάνα και την Ελλάδα, απεστάλη με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, container γεμάτο με νόμιμο φορτίο ΣΚΡΑΠ, το οποίο αφίχθη στο λιμένα Πειραιά και αποτελούσε δοκιμαστική αποστολή, εκ μέρους του εγκληματικού δικτύου, εν όψει της επικείμενης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σχετικές ειδήσεις