ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ: Μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας καταγράφει η 80η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ: Μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας καταγράφει η 80η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κέρδισε το στοίχημα της πρώτης ημέρας η 80η ΔΕΘ, που παρά τη δυσκολία πρόσβασης, κατάφερε χθες Σάββατο (05/09/2015) να πετύχει επισκεψιμότητα αυξημένη κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της περσινής διοργάνωσης.

Ο κόσμος έσπευσε στην Έκθεση και όταν οι δρόμοι άνοιξαν έδωσε τον παλμό στο χώρο της υπαίθριας σκηνής στην Πύλη Τόξο, όπου ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το συναυλιακό πρόγραμμα της 80ης ΔΕΘ.

Σήμερα στις 18:00 ξεκινά το 3ο Music Band Festival, στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το περίπτερο 6, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 21:00. Στο Music Band Festival εμφανίζονται σήμερα οι Future Waves, οι The SfenTones και οι Countown, ενώ η συναυλιακή έναρξη θα γίνει με τους Ραχήλ Τσελεπίδου και Γιάννη Κυράτσο.

Στις 19:30 στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης, θα ανοίξει την αυλαία το Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους, με το Σκοινί-Κορδόνι και την παράσταση «Ο ποιητής και οι μύθοι που σκάρωσαν το παραμύθι» της Λ. Πετροπούλου.

Στις 21:30 το βράδυ τη συναυλιακή σκυτάλη παίρνει ο Κωνσταντίνος Αργυρός, που αναμένεται να παρασύρει με τη λαϊκή του φωνή τη νεολαία. Μαζί του θα είναι και ο Κώστας Λεγάκης.

Παράλληλα, τον κόσμο περιμένουν η έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων, στο περίπτερο 3. Η έκθεση αυτή αποκαλύπτει 40 εξαιρετικές μηχανές και επινοήσεις, από το «ρομπότ-υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος, και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου και τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων. Ακόμη περιλαμβάνονται 42 ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, πλήρως λειτουργικά και αξιόπιστα. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά και από το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών Κώστα Κοτσανά, που λειτουργούν στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία.

Εντυπωσιακό είναι και το θέαμα μέσα από έξω από το περίπτερο 14, όπου αγωνιστικά αυτοκίνητα αντίκες και σπάνια συλλεκτικά μοντέλα έχουν «σκαρφαλώσει» ακόμη και σε containers, τα οποία έχουν στοιβαχθεί το ένα πάνω στο άλλο (συνημμένη σχετική φωτογραφία).

Το «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου», που ανήκει στο Ίδρυμα Θεόδωρου Χαραγκιώνη, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο ιδιώτης συλλέκτης, κ. Ηλίας Λόγγος, έχουν φέρει ειδικά για τις ανάγκες της 80ης ΔΕΘ συνολικά 25 αυτοκίνητα αντίκες και παλαιά αγωνιστικά.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν δύο σπάνια συλλεκτικά αυτοκίνητα του 1926, εκ των οποίων ένα παρόμοιο είχε εκτεθεί στην πρώτη διοργάνωση της ΔΕΘ εκείνο το έτος.

Σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην 80η ΔΕΘ είναι 5 ευρώ και 15 ευρώ το οικογενειακό, ενώ για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ το εισιτήριο είναι 3 ευρώ. Παράλληλα, όποιος είναι 80 χρονών ή έχει γεννηθεί το 1980 μπαίνει δωρεάν.

Το ωράριο λειτουργίας για σήμερα είναι 10:00 με 22:00.

Ρoή Ειδήσεων