ΕΛΛΑΔΑ

UNICEF: Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος τίμησε τη θέση του

UNICEF: Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος τίμησε τη θέση του

Τη βαθιά οδύνη για τον θάνατο του προέδρου της Λάμπρου Κανελλόπουλου, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης, η ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF. Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της UNICEF από το 2000, «μια θέση εθελοντική και άμισθη που τίμησε στο μέγιστο βαθμό με το ήθος και την εντιμότητα αλλά και την διορατικότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Προώθησε όσο λίγοι την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα και τον κόσμο και την υπόθεση του μητρικού θηλασμού, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού με την καθιέρωση στη χώρα μας των τριών πρώτων φιλικών προς τα βρέφη νοσοκομείων» συμπληρώνει.

ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνιστής ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η διαδρομή του Λ. Κανελλόπουλου στον χώρο της πολιτικής ως ιδρυτικό στέλεχος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, χαρακτηρίστηκαν από ήθος και εντιμότητα.

«Αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος συνέβαλε στην καλλιέργεια και την εμπέδωση της δημοκρατίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας παράλληλα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, εξέφρασε τη λύπη της και χαρακτήρισε τον Λάμπρο Κανελλόπουλο ως έναν άνθρωπο ευρείας καλλιέργειας, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου και της αλληλεγγύης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος αγωνίστηκε πάντοτε υπέρ μιας δημοκρατικής πολιτείας, υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των παιδιών, αγωνίστηκε δηλαδή, με όλες του τις δυνάμεις, για τις βασικές αρχές τού ανθρωπισμού, για όλα εκείνα που οδηγούν σε μια καλύτερη κοινωνία.

Σχετικές ειδήσεις