ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι έγινε το φονικό στην Κάτω Αχαΐα - Ομολόγησε ο 15χρονος

Έτσι έγινε το φονικό στην Κάτω Αχαΐα - Ομολόγησε ο 15χρονος

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κάτω Αχαΐας από το τραγικό περιστατικό που στοίχησε τη ζωή σε έναν 17χρονο το απόγευμα της Κυριακής (13/9/2015) τον οποίο φέρεται να πυροβόλησε με καραμπίνα ένας 15χρονος.

ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ – ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ

Όσον αφορά τα κίνητρα του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου από τον 15χρονο, η αστυνομία τα αποδίδει σε προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι δύο ανήλικοι, αλλά και στο χθεσινό περιστατικό του διαπληκτισμού μεταξύ δράστη και θύματος, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 15χρονο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 15χρονου δεν προκύπτει θέμα bullying από το περιστατικό το οποίο ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως μεμονωμένο. Όπως επεσήμανε ο κ. Τσόλκας ο 15χρονος ένιωσε εξευτελισμένος μετά τον μεταξύ τους καβγά, καθώς έφυγε από το σημείο ημίγυμνος, γιατί το 17χρονο θύμα του είχε σκίσει την μπλούζα.

O δικηγόρος του 15χρονου επιβεβαιώνει ότι έχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά δηλώνει συντεντριμμένος ενώ ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδική παιδοψυχολόγος παρακολουθεί τον ανήλικο δράστη.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, η κηδεία του άτυχου 17χρονου θα τελεσθεί στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης (15/9) στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Αχαΐα, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Αράξου.

Στο δικαστικό μέγαρο ο 15χρονος δράστης με την μητέρα του

Ο 15χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (14/9) στον ανακριτή όπου ζήτησε και πήρες προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του την Τετάρτη (16/9). Μαζί με τον 15χρονο έχει συλληφθεί και η μητέρα του η οποία κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου. Η μητέρα του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερη ενώ σε βάρος της έχει ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Η αστυνομία υπό τον φόβο να υπάρξει κάποιοι απρόοπτο είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά την προσαγωγή των δύο προσώπων. Τόσο ο 15χρονος όσο και η 42χρονη φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ γύρω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας υπήρχαν παντού αστυνομικοί.

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: patrastimes.gr

Σχετικές ειδήσεις