ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη απολογείται ο 15χρονος για το φόνο του 17χρονου που συγκλονίζει την Κάτω Αχαΐα

Την Πέμπτη απολογείται ο 15χρονος για το φόνο του 17χρονου που συγκλονίζει την Κάτω Αχαΐα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 15χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία 17χρονου στην Κάτω Αχαϊα.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ

Για τη μητέρα του η οποία κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.

Εν τω μεταξύ η νεκρώσιμος ακολουθία του αδικοχαμένου νέου θα τελεστεί στις 15:00 της Τρίτης στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Αχαΐα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Αράξου.

Το χρονικό του φονικού που συγκλονίζει το πανελλήνιο

Σε προσωπικές διαφορές που είχαν ο 15χρονος δράστης με το 17χρονο θύμα, αποδίδει η αστυνομία τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του δεύτερου από τον πρώτο, το απόγευμα της Κυριακής, στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Κάτω Αχαΐας, προέκυψε ότι χθες το απόγευμα ο 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον του 17χρονου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Αμέσως μετά ο 17χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

Όσον αφορά τα κίνητρα του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου από τον 15χρονο, η αστυνομία τα αποδίδει σε προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι δύο ανήλικοι, αλλά και στο προχθεσινό περιστατικό του διαπληκτισμού μεταξύ δράστη και θύματος, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 15χρονο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 15χρονου δεν προκύπτει θέμα bullying από το περιστατικό το οποίο ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως μεμονωμένο. Όπως επεσήμανε ο κ. Τσόλκας ο 15χρονος ένιωσε εξευτελισμένος μετά τον μεταξύ τους καβγά, καθώς έφυγε από το σημείο ημίγυμνος, γιατί το 17χρονο θύμα του είχε σκίσει την μπλούζα.

O δικηγόρος του 15χρονου επιβεβαιώνει ότι έχει ομολογήσει την πράξη του, αλλά δηλώνει συντεντριμμένος ενώ ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδική παιδοψυχολόγος παρακολουθεί τον ανήλικο δράστη.

Στο μεταξύ, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου το ΑΤ Κάτω Αχαΐας έχει ενισχυθεί με αστυνομικούς από την Πάτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σχετικές ειδήσεις