ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΠΕΔ-ΚΜ για τους παιδικούς σταθμούς

Αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΠΕΔ-ΚΜ για τους παιδικούς σταθμούς

Το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών και των παιδιών που έμειναν εκτός προγράμματος την νέα σχολική χρονιά, επαναφέρει στο προσκήνιο ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ζητά με επιστολή του την έκτακτη συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών και των Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΕΔΕ και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Ο κ. Δανιηλίδης επισημαίνει ότι ακόμη και τώρα είναι εφικτή η διεκδίκηση από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της ανατροπής των αποφάσεων, σύμφωνα με τις οποίες από τις 121.683 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ της χώρας, τελικά στο πρόγραμμα εντάσσονται 81.003 και αποκλείονται 40.680 παιδιά.

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών προτείνει την άμεση αύξηση του ποσού της συνολικής χρηματοδότησης κατά 50.000.000 ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί τουλάχιστον το σύνολο των έγκυρων αιτήσεων, την κατάργηση του περιορισμού των προσφερόμενων θέσεων μόνο έως το 70% της δυναμικότητας της υφιστάμενης αδείας των δομών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και την τροποποίηση της ροής καταβολής της χρηματοδότησης των δήμων.

Σχετικές ειδήσεις