ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικα παιδιά αγνοούμενα σε νέο ναυάγιο στη Λέσβο

Ανήλικα παιδιά αγνοούμενα σε νέο ναυάγιο στη Λέσβο

Ένα 6χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε νεκρό από το ναυάγιο που έγινε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Μυτιλήνης. Είχε διασωθεί ένα παιδι ηλικίας λιγότερο από ενάμιση έτους.

Οι διασωθέντες είναι μέχρι στιγμής 24. Ανάμεσά τους, πέντε γυναίκες και το βρέφος που η μητέρα του άγνωστο πώς, κράτησε στην επιφάνεια του νερού επί δυο τουλάχιστον ώρες, μέχρι να τους βρει το σκάφος του Λιμενικού, που μαζί με άλλα επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην περιοχή.

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων μιλούν για σύγκρουση τους με πλοίο που έπλεε εκείνη την ώρα ανοικτά της περιοχής του αεροδρομίου της πόλης, οκτώ χιλιόμετρα νότια της πόλης.

Οι διασωθέντες ναυαγοί παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μέσα στο νερό μέχρι να εντοπισθούν, αρχικά από το ελικόπτερο της FRONTEX και να ξεκινήσει η περισυλλογή τους. Οι τελευταίοι δυο, που διασώθηκαν ο ένας στις 11 το πρωί και ο άλλος στη μια το μεσημέρι, ήταν σε κατάσταση υποθερμίας και εμφανούς σοκ.

«Ήταν σκοτεινά, είδαμε το πλοίο να έρχεται επάνω μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε σήματα με κινητά και με φακούς, αλλά δε μας είδε. Ήταν φοβερό όταν συγκρουστήκαμε. Βρεθήκαμε στο νερό και ήρθαν μεγάλα κύματα. Χάσαμε τα παιδιά. Δεν τα βλέπαμε μέσα στο σκοτάδι. Μόλις ξημέρωσε είδαμε το ελικόπτερο και μετά ήρθε σκάφος που μας μάζεψε από το νερό. Να βρεθούν τουλάχιστον τα παιδιά. Γιατί μόνο ένα είναι μαζί μας…» είπε ένας από τους διασωθέντες, ο Χασίν.

Όπως δήλωσαν όλοι οι διασωθέντες, πλήρωσαν 1000 ευρώ ο καθένας, άνδρες γυναίκες και παιδιά, στον Τούρκο δουλέμπορο που τους μετέφερε στην παραλία απ’ όπου απέπλευσαν και τους προμήθευσε τη βάρκα και την εξωλέμβιο μηχανή.

Σχετικές ειδήσεις