ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία για το νέο ναυάγιο: Μας οδήγησαν στο θάνατο μ' ένα σκάφος χωρίς καύσιμο που βούλιαξε αμέσως

Μαρτυρία για το νέο ναυάγιο: Μας οδήγησαν στο θάνατο μ' ένα σκάφος χωρίς καύσιμο που βούλιαξε αμέσως

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που δίνει ένας εκ των μεταναστών που επέζησαν από το ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (19/9) ανοιχτά της Λέσβου και στοίχισε τη ζωή σ’ ένα πεντάχρονο κορίτσι.

Το νέο αυτό τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πεταλιδίου, όταν ένα μικρό πλαστικό αλιευτικό σκάφος το οποίο μετέφερε μετανάστες συριακής και ιρανικής καταγωγής, έμεινε από καύσιμα.

Ένας από τους διασωθέντες, μίλησε στην ΕΡΑ Αιγαίου, περιγράφοντας τι συνέβη στη θάλασσα και τα λόγια του μεταφέρει η ιστοσελίδα lesvospost.gr.

«Ξαφνικά η μηχανή σταμάτησε και είδαμε πως είχε τελειώσει το καύσιμο», εξηγεί ο Ali Younis.

«Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα ντεπόζιτο που υπήρχε κρυμμένο στο σκάφος. Έμπαιναν πολλά νερά και προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Όταν βρήκαμε το δοχείο ήταν αργά και είχαμε βάλει τόσα νερά που το σκάφος αναποδογύρισε.

Μια γιατρός από τη Συρία ήταν μέσα στη μικρή καμπίνα με τη μητέρα της και το παιδί της που ήταν βρέφος. Τους είπαμε να βγουν αλλά δεν το έκαναν γιατί φοβόντουσαν. Έμειναν μέσα εγκλωβισμένες μόλις αναποδογύρισε η βάρκα. Βρεθήκαμε όλοι στο νερό χωρίς τηλέφωνα και με όλα μας τα πράγματα να έχουν χαθεί. Δύο από εμάς προσπάθησαν να κολυμπήσουν για να φέρουν βοήθεια», συνέχισε ο άντρας.

«Τελικά βρήκαν έναν από αυτούς και μετά ήρθε το σκάφος του λιμενικού και μας έσωσε. Μείναμε έξι ώρες μέσα στο νερό και ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας έσωσαν. Πληρώσαμε 2800 δολάρια ο καθένας για μας δώσουν ένα πιο ασφαλές σκάφος και όχι μια φουσκωτή βάρκα. Μας οδήγησαν όμως στο θάνατο με ένα σκάφος που δεν είχε ούτε καύσιμο και βούλιαξε αμέσως», συμπλήρωσε ο διασωθείς μετανάστης.

Το λιμενικό σώμα διέσωσε συνολικά 12 άτομα μεταξύ των οποίων και έναν ενήλικα μετανάστη ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης με υποθερμία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 26 άτομα.

Σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση του λιμενικού, διασώθηκαν δεκατρείς ακόμη μετανάστες.

Έντεκα από τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυλλέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ".

Σε έρευνα που διεξήγαγε από ξηράς περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκαν στην περιοχή "ΠΕΤΑΛΙΔΙ" Θέρμης, δύο ακόμη μετανάστες οι οποίοι είχαν εξέλθει μόνοι τους στην ακτή.

Ο μετανάστης, με τα συμπτώματα υποθερμίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σχετικές ειδήσεις