ΕΛΛΑΔΑ

Αντιφασιστική διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 25/9 στην Ομόνοια

Αντιφασιστική διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 25/9 στην Ομόνοια

Σε αντιφασιστική, αντιρατσιστική διαδήλωση καλεί τους πολίτες αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το κάλεσμα γίνεται για τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στην Ομόνοια και στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μετά την κυνική ομολογία του Μιχαλολιάκου για την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα χρειάζεται να δώσει ακόμα μια απάντηση. Η θέση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή. Δεν είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα αλλά μία εγκληματική οργάνωση.

Η Χ.Α. μπορεί να έχει σταθερά ποσοστά στις τελευταίες εκλογές αλλά πήρε αισθητά λιγότερες ψήφους - ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα - παρά τις δικαστικές και κοινοβουλευτικές διευκολύνσεις (καθυστερήσεις στη δίκη, αποφυλακίσεις υπόδικων στελεχών της) για να μπορεί να εμφανίζεται σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα σε όλη την προεκλογική περίοδο, την προβολή τους από τα ΜΜΕ και τη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης του αντιφασιστικού κινήματος και στην προεκλογική περίοδο. Ματαιώσαμε την προσπάθεια τους να κάνουν προεκλογική συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά στις 11/9 μαζί με τα σωματεία του Πειραιά και τους αγωνιστές της Αριστεράς. Διαδηλώσαμε κατά χιλιάδες στις 18/9 στο Κερατσίνι και στις 12/9 ενώσαμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες σε όλη την Ευρώπη που διαδήλωναν κατά της Ευρώπης-φρούριο της FRONTEX, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα και "καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες"».

Ρoή Ειδήσεων