ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κεφαλονιά - Μπλακ άουτ στο Αργοστόλι (pics&vids)

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κεφαλονιά - Μπλακ άουτ στο Αργοστόλι (pics&vids)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται αυτή την ώρα η Κεφαλονιά που πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το Αργοστόλι το οποίο είναι χωρίς ρεύμα ενώ από την ισχυρή βροχόπτωση έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.

Όπως αναφέρει το inkefalonia.gr οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα είναι η Πύλαρο, στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα και η Κρανιά ενώ έχει σταμάτησε και η διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.

Η απροσδόκητη θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

Όσον αφορά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκαν από βλάβη στο Εθνικό Δίκτυο ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε θα αποκατασταθεί.

Σε επικοινωνία του inkefalonia.gr με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγή Δρακουλόγκωνα ο ίδιος ανέφερε ότι «γίνονται τα αδύνατα, δυνατά να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και πρώτα απ’ όλα για να μην κινδυνέψουν ζωές και να μην χαθούν περιουσίες. Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα που έχουν πρόβλημα που και 100 μηχανήματα περισσότερα να είχαμε δεν θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε εύκολα».

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: inkefalonia.gr

Σχετικές ειδήσεις