Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Πετρακάκου και της συντρόφου του

Newsbomb

Τις φωτογραφίες των συλληφθέντων, Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφο του Μαρίας Θεοφίλου και τους Θεμιστοκλή Ασημακόπουλου, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, μαζί με τα ευρήματα από τις γιάφκες του Μαραθώνα και το Μώλο Φθιώτιδας.

Τα στοιχεία ταυτότητας του Γιώργου Πετρακάκου έδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την παράκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι και μπορούν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΠΕΤΡΑΚΑΚΟ Γεώργιο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. την 08-05-1979.

ΘΕΟΦΙΛΟΥ Μαρία του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 06-02-1979.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Θεμιστοκλή του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεν. 25-01-1988.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη:

για τα κακουργήματα των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, όπλων και πυρομαχικών από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και

τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης κατοχής όπλων από κοινού και κατά μόνας, της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και μη, της υπόθαλψης εγκληματία από κοινού και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια αποκλειστικά χρήση.

Στη φυλακή ο Πετρακάκος και η σύντροφός του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή ο Γιώργος Πετρακάκος και η συντρόφου του οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις και άλλα κακουργήματα.

Κατά την απολογία του ο Γ. Πετρακάκος ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του αλλά αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες:
«Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις».

Ο Γιώργος Πετρακάκος νωρίτερα είχε κριθεί προφυλακιστέος και για τις ληστείες στις οποίες φέρεται να συμμετείχε. Η απολογία του για αυτά τα αδικήματα ήταν τυπική. Επιφυλάχθηκε να επανέλθει μόλις συμπληρωθούν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η σύντροφος του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα και ότι πληροφορήθηκε για τις ποινικές εμπλοκές του Γ. Πετρακάκου όταν ήταν ήδη έγκυος.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Γιώργος Πετρακάκος συνελήφθη σε δρόμο μαζί με τη σύντροφό του, στο κέντρο του Βόλου, λίγο μετά την έξοδό τους από διαμέρισμα πολυκατοικίας που φέρεται να το είχε νοικιάσει, με πλαστή ταυτότητα, η φίλη του.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, η σύντροφός του είναι αδελφή του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και τη δολοφονία του οδηγού ταξί.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved