ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πειθαρχικό ο υπάλληλος της Γ.Γ Ενημέρωσης για το προκλητικό tweet κατά Φύσσα

Στο Πειθαρχικό ο υπάλληλος της Γ.Γ Ενημέρωσης για το προκλητικό tweet κατά Φύσσα

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης οδηγείται ο Πέτρος Κορμικιάρης, υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από το tweet μίσους για την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Ο Πέτρος Κορμικιάρης έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Νέο δακρύβεκτο μελό από τή μητέρα τού Παύλου Φύσσα.Τό ότι ό γυιός της προκαλούσε μέ τά τραγούδια του, ώς μητέρα, δέν τήν αφορούσε. Βρέ ούστ»...

kormikiaris

Το συγκεκριμένο tweet δεν είναι το μόνο σε σχέση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όταν κατέθετε ο Παναγιώτης Φύσσας για τη δολοφονία του γιου του, ο Πέτρος Κορμικιάρης είχε γράψει: «Γιατί οί αρμόδιοι εισαγγελείς δέν συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τόν πατέρα τού Φύσσα μετά τήν ομολογία του γιά τίς ευθύνες διαπαιδαγώγησής του;». Όπως ο ίδιος αναφέρει στο Facebook, εργάζεται και για το site της Χρυσής Αυγής, της οποίας δηλώνει υποστηρικτής στα social media.

Επίσης, ο υπάλληλος της Γ.Γ Ενημέρωσης φέρεται να έχει βεβαρημένο παρελθόν, καθώς στο παρελθόν έχει διαταχθεί σε βάρος του ΕΔΕ για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Σε απάντηση των συνεχών δημοσιευμάτων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με την ανάρτηση στο twitter του υπαλλήλου του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Πέτρου Κορμικιάρη, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν φέρει την ιδιότητα του δημοσιογράφου αφενός και αφετέρου σε καμία περίπτωση η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν έχει σχέση με τις απόψεις που δημοσιεύει, τις οποίες και καταδικάζει».

Μετά από εισήγηση-αναφορά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, παρέπεμψε τον Πέτρο Κορμικιάρη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με βάση τα άρθρα 107,123, με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Σχετικές ειδήσεις