ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 32χρονος που έλαβε δέμα γεμάτο με… πλαστά διαβατήρια

Συνελήφθη 32χρονος που έλαβε δέμα γεμάτο με… πλαστά διαβατήρια

Το πακέτο που παρέλαβε ένας 32χρονος στην Αθήνα έκρυβε πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες!

Ένας 32χρονος από την Αλγερία συνελήφθη ως μέλος διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε κλεμμένα και πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για διευκόλυνση εισόδου σε ελληνικό έδαφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκε δέμα προερχόμενο από τη Γαλλία και με προορισμό την Ελλάδα, το οποίο περιείχε διαβατήρια διαφόρων χωρών, ορισμένα εκ των οποίων είχαν κλαπεί. Παραλήπτης του δέματος ήταν ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη τη στιγμή που το παραλάμβανε από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ελλάδα, με σκοπό την πώληση ταξιδιωτικών εγγράφων σε πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν ή να παραμείνουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κατοχή του, καθώς και από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 38 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 7 δελτία ταυτότητας γαλλικών αρχών, μία άδεια οδήγησης που εκδόθηκε στη βουλγαρία, πλήθος φωτογραφιών, 4 κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.