ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στη Λέσβο: Αστυνομικός κλώτσησε μετανάστη την ημέρα επίσκεψης Τσίπρα

Εικόνες ντροπής στη Λέσβο: Αστυνομικός κλώτσησε μετανάστη την ημέρα επίσκεψης Τσίπρα

Μία εικόνα ντροπής κάνει το γύρω του διαδικτύου που καταγράφηκε σε καταυλισμό προσφύγων στο νησί της Μυτιλήνης, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο νησί.

Ο αστυνομικός της παρακάτω φωτογραφίας «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να κλωτσάει μετανάστες στον προσφυγικό σταθμό της Μόριας.

1
2
Posted by Saverio Serravezza on Tuesday, 6 October 2015
Posted by Saverio Serravezza on Tuesday, 6 October 2015

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν αρχικά στο Facebook από τον Saverio Serravezza και στη συνέχεια αναδημοσιεύθηκαν στο Twitter από τον δημοσιογράφο Olivier Drot
, ο οποίος δεν στάθηκε μόνο στο περιστατικό και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να ελέγξει την ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Saverio Serravezza, στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας φιλοξενούνται μη Σύροι πρόσφυγες, Αφγανοί, Ιρακινοί και άλλων εθνικοτήτων. Οι Σύροι μετανάστες βρίσκονται στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ τον οποίο επισκέφθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον κ. Φάιμαν.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Η Αστυνομία διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ για το περιστατικό. Τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν είναι ποιος είναι ο αστυνομικός, αν το περιστατικό σημειώθηκε όντως την ημέρα που ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο νησί ή αν η φωτογραφία είναι τραβηγμένη κάποια άλλη χρονική περίοδο.





Σχετικές ειδήσεις