ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορείες αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η πορεία αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό με αφορμή τις επιθέσεις στην Άγκυρα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:30 περίπου το απόγευμα, ενώ υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση είχαν απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν φορείς, συλλογικότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ επικεφαλής στην πορεία ήταν ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει την οδό Ρηγίλλης για να μην περάσουν οι διαδηλωτές στη τουρκική πρεσβεία ενώ κυριάρχησαν συνθήματα κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία, στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλων Αριστερών συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Καμάρα και στη συνέχεια, μέσω των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και Αγίου Δημητρίου, έφθασαν έξω από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου φώναξαν συνθήματα, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου θεωρούν ότι υπεύθυνος για την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα είναι πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και χαρακτηρίζουν «φασιστικό καθεστώς» την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας .

Στη διάρκεια της πορείας η Τροχαία διέκοψε στην κυκλοφορία στους παραπάνω δρόμους, ενώ οι διαδηλωτές σκόρπισαν φέϊγ - βολάν και διένειμαν στους περαστικούς το ψήφισμα συμπαράστασης στους αριστερούς Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και στις οικογένειες των θυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις