ΕΛΛΑΔΑ

Τζουμέρκα: Μεγάλες οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία

Τζουμέρκα: Μεγάλες οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία

Τις ζημίες στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής, καταγράφει κλιμάκιο αποτελούμενο από το δήμαρχο Ιωάννη Σεντελέ, αντιδημάρχους, τοπικούς εκπροσώπους και τεχνικούς.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κατσανοχωρίων, ενώ ζημίες υπάρχουν και στα άλλα χωριά. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο υπέστη σοβαρές ζημίες, λόγω κατολισθήσεων και αλλά και πτώσης βράχων. Με μια πρώτη εκτίμηση, είναι σημαντικές οι ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες, καθώς υπήρξε υπερχείλιση χειμάρρων και αδυναμία απορρόφησης της μεγάλης ποσότητας νερού.

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , θα απευθυνθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, ζητώντας τη συνδρομή της όπου κρίνεται αναγκαίο, ενώ θα ζητήσει και χρηματοδότηση ,τόσο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όσο και για να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, που θα θωρακίσουν την περιοχή από ανάλογα φαινόμενα μελλοντικά.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές αναφέρει: «Δυστυχώς, η περιοχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και ειδικά η Δημοτική Ενότητα Κατσανοχωρίων επλήγη με σφοδρότητα. Από την πλευρά του Δήμου, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει άμεση επούλωση των πληγών. Ωστόσο, αυτό που θεωρείται σημαντικό, είναι να υπάρξει προγραμματισμός και χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια και το κράτος, ώστε να μη γινόμαστε μάρτυρες ανάλογων καταστάσεων σε κάθε κύμα κακοκαιρίας».

Σχετικές ειδήσεις