ΕΛΛΑΔΑ

Mediterranean College: The Education Awards 2015

Mediterranean College: The Education Awards 2015

Η απονομή των βραβείων The Education Awards 2015 το βράδυ της Δευτέρας (12/10/2015) στο ξενοδοχείο Grand Bretagne στο κέντρο της Αθήνας, ήταν λαμπερή. Δέκα βραβεία μοιράστηκαν «οι άριστοι των άριστων» στην αίθουσα Grand Ballroom.

Την εκδήλωση άνοιξε μέσα από μία μεγάλη γιγαντοοθόνη ο Steve Jobs. Κι έχει τη σημασία του αυτό. Ο εμπνευστής, ο καινοτόμος, ο άνθρωπος που «θα μπορούσε να ανταλλάξει όλη του την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη».

Το κυρίαρχο σύνθημα της βραδιάς ήταν: «Μαζί δημιουργούμε νέα πρότυπα». Ο πρόεδρος του Mediterranean College, Σοφοκλής Ξυνής ανέπτυξε στην ομιλία του τον τρόπο με τον οποίον επιτυγχάνεται αυτό.

«Η συγκομιδή είναι η σπορά», είπε κάποια στιγμή με νόημα για να επισημάνει στη συνέχεια πως: «Για τους ικανούς, η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες». Για όσους δηλαδή μένουν πιστοί στο όραμά τους και δουλεύουν σκληρά για την επίτευξή του.

Ο στόχος ήταν και παραμένει για το πρώτο αγγλόφωνο κολλέγιο στην Ελλάδα, η σύνδεση της εκπαίδευσης, της γνώσης με την αγορά εργασίας. Ο Σοφοκλής Ξυνής μίλησε για την καινοτομία του Mediterranean College με «την ίδρυση Ινστιτούτου Εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας», ώστε οι απόφοιτοι να είναι έτοιμοι για το επιχειρείν. Ηδη το κολλέγιο, συνεργάζεται με 4 έως 5.000 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Η μεγάλη αίθουσα του Grand Ballroom στο ισόγειο του ξενοδοχείου, ήταν κατάμεστη παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση στο Σύνταγμα εκείνη την ώρα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η αστυνομία είχε κλείσει τους γύρω δρόμους εξαιτίας συγκεντρώσεων.

Ιδιαίτερη στιγμή στη χθεσινή βραδιά αποτέλεσε και η παρουσία μέσω skype από το Παρίσι της καθηγήτριας Πανεπιστημίου Lille στις Επιστήμες της Αγωγής, Dr Maria Pagoni-Andreane του George Davis, προέδρου της Davis Wealth Management Inc, όπως και από τις Βρυξέλλες, της υποψήφιας διαδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Phillis Ramtsiou η οποία είχε ένα σημαντικό μήνυμα να στείλει: «Να απελευθερωθούμε από τον φόβο. Το μέλλον ανήκει σε εμάς τους ίδιους. Να είμαστε θετικοί, να προχωράμε μπροστά».

Από την πλευρά της, η Ξανθή Παπαδάκη υπεύθυνη HR Mc Cain Foods–στην κατηγορία βραβείο Business- υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Η λύση είναι η εκπαίδευση, η ποιότητα είναι η σκέψη».

Κυρίαρχα και τα δύο στοιχεία αυτά στη φιλοσοφία απονομής των βραβείων. Ενας επιτυχημένος θεσμός ο οποίος επικεντρώνεται σε πέντε βασικά κριτήρια: τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, την πρωτοτυπία στην εργασία, την προσωπικότητα, τον εθελοντισμό και την κοινωνική δικτύωση. Με βάση αυτά τα κριτήρια απονεμήθηκαν τα δέκα βραβεία στις κατηγορίες: Business, Sports, Computing, Psychology, Education, Engineering, Tourism, Marketing, Social Media και Health Professions.

Η βράβευση του Dr John Stephen Bailey

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς των Education Awards 2015, του Mediterranean College αποτέλεσε η βράβευση του προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, Dr John Stephen Bailey. Ο άνθρωπος αυτός είναι μεταξύ των μακροβιότερων προέδρων στην αμερικανική τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο. Είναι ενδεικτικό πως κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας, ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, συν-εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1875, αυξήθηκε σε πέντε τμήματα τα οποία περιλαμβάνουν: Pierce College, Junior College και Deree College (τμήματα προπτυχιακό), το Graduate School και η Σχολή Συνεχιζόμενης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στις 5 Ιουνίου 2008 διορίστηκε καγκελάριος της Ακαδημίας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας.

Σπουδαία πρόσωπα, σημαντικά βραβεία, πολύτιμες υποτροφίες με κοινωνικά κριτήρια, λαμπερές παρουσίες όπως των Ολυμπιονικών για την απονομή του βραβείου Sports, ουσιαστικές ομιλίες και μηνύματα.

Όπως το μήνυμα του Γενικού Διευθυντή της Digea, Γεώργιου Μαθιού, ο οποίος μεταξύ άλλων προέτρεψε τους νέους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Grand Ballroom: «Να είσαι παρανοϊκός, να κάνεις κάτι καινούργιο». Γιατί;

Διότι: «Οι άνθρωποι, τα ταλέντα κάνουν τη διαφορά στη διεθνή ανταγωνιστικότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα των βραβείων: www.education-awards.gr

Σχετικές ειδήσεις