ΕΛΛΑΔΑ

Anti Corruption Forum - Συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού

Anti Corruption Forum - Συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού

Η Palladian Conferences, θέλοντας να συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου για το φλέγον ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς, εγκαινιάζει μία θεματική ενότητα συνεδρίων, γύρω από αυτό το θέμα.

Ο κύκλος εγκαινιάζεται με το συνέδριο ANTI CORRUPTION FORUM: Συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύψει την έκταση του παράνομου εμπορίου, θα αναζητήσει τις βαθύτερες αιτίες και θα εξετάσει τις επιπτώσεις σε όλη τη νόμιμη αλυσίδα: καπνοκαλλιέργεια, βιομηχανία, λιανεμπόριο, καταναλωτές, δημόσια έσοδα, ασφάλεια. Παράλληλα, θα αναλύσει τις ενέργειες καταπολέμησής του και τις προσπάθειες των διωκτικών Αρχών και θα αναζητήσει τις λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προτείνοντας τις βέλτιστες πρακτικές και πολιτικές.

Στο συνέδριο ANTI CORRUPTION FORUM: Συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Βασιλειάδης και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ έχει προσκληθεί να απευθύνει χαιρετισμό και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Επιπλέον, στο διάλογο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και δημόσιοι λειτουργοί από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, οι:

Dr. Francesco Mandoi*, Anti-Mafia Prosecutor, Italian National Directorate Antimafia and Counter-terrorism

Francesco Calderoni, Professor of Criminology, Universita Cattolica del Sacro Cuore, Transcrime Institute

Stephen Henderson, HMRC Fiscal Crime Liaison Officer

Elizabeth (Liz) Allen, ITIC Program Advisor

Juan Páramo Sanz, Εκπρόσωπος Μesa del Tabaco (πρωτοβουλία φορέων όλης της αλυσίδας του κλάδου καπνού και καπνικών προϊόντων στην Ισπανία για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου)
*αναμένεται επιβεβαίωση

Την επιμέλεια του συνεδρίου και το συντονισμό των θεματικών ενοτήτων συζητήσεων θα έχει ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα αναφερθούν αναλυτικά στο παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού και θα μιλήσουν για τις πτυχές που το συνθέτουν, με βάση την εμπλοκή τους στην αντιμετώπισή του.

Τα πορίσματα του συνεδρίου θα αποσταλούν σε όλες τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ενισχυθεί η αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού.

Σχετικές ειδήσεις