ΕΛΛΑΔΑ

«Φρούριο» η Αθήνα... λόγω Ολάντ

«Φρούριο» η Αθήνα... λόγω Ολάντ

Σε «φρούριο» θα μετατραπεί η Αθήνα για δύο ολόκληρες ημέρες, αφού μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο και επιχειρηματίες.

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (21/10/2015) έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα φθάσει στη χώρα μας λίγο πριν από το πέντε το απόγευμα της Πέμπτης. Η αυτοκινητοπομπή θα πάει αρχικά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο Φρανσουά Ολάντ θα μείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα. Σε διάφορα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, πυροτεχνουργοί θα ελέγξουν όλα τα σημεία απ όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή, ενώ θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα που εντοπίζονται σταθμευμένα κατά μήκος της.

Από αέρος θα εποπτεύουν τις μετακινήσεις του κυρίου Ολάντ δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να κατευθύνουν τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις στην περίπτωση εντοπισμού ύποπτων κινήσεων. Το κέντρο της πρωτεύουσας θα θυμίζει "απαγορευμένη πόλη" για τις μετακινήσεις των πολιτών, αφού από εκεί που θα περνάει η συνοδεία με τον Γάλλο πρόεδρο θα κλείνουν οι δρόμοι και θα υπάρχει απαγόρευση της στάθμευσης.

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής και της κρατικής ασφάλειας θα βρίσκονται επί ποδός απλώνοντας ένα "δίχτυ" πληροφοριών, ενώ αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν και στη βουλή όπου θα μιλήσει την Παρασκευή το μεσημέρι ο Γάλλος πρόεδρος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Γάλλου προέδρου στη Βουλή, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.

Σχετικές ειδήσεις