ΕΛΛΑΔΑ

Νέες διασώσεις μεταναστών στο Αιγαίο – Έφθασαν με θαλαμηγό

Νέες διασώσεις μεταναστών στο Αιγαίο – Έφθασαν με θαλαμηγό

Περισσότερους από 120 μετανάστες εντόπισε και διέσωσε το Λιμενικό Σώμα, σε δύο μόνο περιστατικά που συνέβησαν χθες Τετάρτη (21/10) σε Ψέριμο και Λέσβο.

Δύο περιστατικά εντοπισμού μεταναστών σημειώθηκαν την Τετάρτη, με το Λιμενικό να διασώζει τελικά 121 άτομα και να συλλαμβάνει δύο διακινητές.

Στο πρώτο περιστατικό, το πρωί της Τετάρτης, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στην περιοχή Βασιλική της Ψερίμου, αγκυροβολημένο θαλαμηγό σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ σε βραχώδη περιοχή κοντά του εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 23 και 28 ετών, οι οποίοι προσπαθούσαν να το δέσουν προκειμένου αποβιβάσουν τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Στο σημείο έσπευσε και δεύτερο περιπολικό σκάφος για να βοηθήσει, ενώ η θαλαμηγός κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου όπου συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί φερόμενοι ως διακινητές καθώς και οι εξήντα εννέα αλλοδαποί πρόσφυγες διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το βράδυ της Τετάρτης, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, φουσκωτή βάρκα με 52 μετανάστες που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση και προχώρησε στη διάσωσή τους.

Σχετικές ειδήσεις