ΕΛΛΑΔΑ

Δυο νεκροί και μια αγνοούμενη από την κακοκαιρία (photos - videos)

Δυο νεκροί και μια αγνοούμενη από την κακοκαιρία (photos - videos)

Ένας 50χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο Μενίδι και μια 70χρονη γυναίκα κατέληξε στον Ευαγγελισμό όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Πετρούπολη και στη συνέχεια χτυπήθηκε από διερχόμενο ΙΧ., ενω σύμφωνα με πληροφορίες αγνοείται μια γυναίκα.

Η μανία των έντονων καιρικών φαινομένων είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δυο πολίτες, ενώ μια γυναίκα αγνοείται στη περιοχή του Καματερού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πήγαινε να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο την ώρα ξέσπασε η κακοκαιρία, και μέχρι στιγμής τα ίχνη της αγνοούνται, ενώ το όχημα της βρέθηκε σε ρέμα της περιοχής

Λίγα λεπτά μετά τη έντονη νεροποντή, σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς έντονα ήταν τα προβλήματα αρχικά σε πολλές περιοχές της Αττικής και αργότερα επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την χώρα.

2393520 1

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, άνδρας εγκλωβίστηκε μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του, στο αυτοκίνητό του στην οδό Αριστοτέλους η οποία ήταν πλημμυρισμένη. Ο άτυχος οδηγός δεν είχε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του θανάτου του 50χρονου δεν έχουν διευκρινιστεί. Στο νοσοκομείο έχει επίσης μεταφερθεί η μητέρα του.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα κυρίως σε Αττική και Ηλείας, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης όταν και ξεκίνησαν οι πρώτες δυνατές βροχές, με δρόμους να γίνονται χείμαρροι, σπίτια να πλημμυρίζουν ή και να καταρρέουν και κατολισθήσεις να διακόπτουν την κυκλοφορία.

Στην Αττική, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δέντρων σε περιοχές όπως Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα αλλά και κλήσεις για παροχές βοήθειας, σε εγκλωβισμένους οδηγούς, κυρίως στην περιοχή των Λιοσίων.

Resizer

Νεκρή 70χρονη στην Πετρούπολη

Ο απολογισμός της κακοκαιρίας είναι τραγικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια γυναίκα 70 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο έξω από σχολείο στην Πετρούπολη. Στη συνέχεια, την άτυχη γυναίκα χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο και την τραυμάτισε σοβαρά. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Στους περισσότερους δρόμους της Αττικής επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στον Κηφισό, στο ρεύμα ανόδου, όπου τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων.

Στο Καματερό, μια μονοκατοικία κατέρρευσε όταν υποχώρησε το έδαφος από τα ποτάμια νερού που προκλήθηκαν λόγω της βροχής.

Η ένοικος του σπιτιού, ευτυχώς ήταν έξω από αυτό, όταν κατέρρευσε και δεν τραυματίστηκε.

Από τη νεροποντή επηρεάστηκε ακόμα και η δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής καθώς το δικαστήριο προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή της διαδικασίας όταν η αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, γέμισε με μικρές λίμνες νερού.

diki nera

Νωρίτερα το πρωί, ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στα Τουρκοβούνια και τα βόρεια προάστια της Αττικής, χωρίς όμως να καταγραφούν ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο στο τέλος του άρθρου καθώς και φωτογραφίες από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας στη photo gallery.

Σφοδρά πλήττεται και η Ηλεία

Στο νομό Ηλείας και ειδικότερα στη Βάρδα, η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω του όγκου των αιτημάτων για απάντληση υδάτων, χρειάστηκε να καλέσει ενισχύσεις από τις γύρω περιοχές προκειμένου να ανταποκριθεί. Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα.

barda4

Στην περιοχή βρίσκονται τεχνικά κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου μαζί με συνεργεία του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, αλλά και άνδρες της Πυροσβεστικής, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας.

«Βασικό μας μέλημα αυτή την στιγμή είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τις πλημμύρες, που έπληξαν κυρίως την Βάρδα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές.

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό η τοπική παραγωγή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, συνεργεία της περιφέρειας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Βουπρασίας, αφού λόγω των πλημμυρών, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται στην περιοχή, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και για να παρέμβουν, σε περίπτωση που σημειωθούν και πάλι έντονες βροχοπτώσεις.

Εκτός από τη Βάρδα, μεγάλες ζημιές σημειώνονται και σε Βουπράσιο και Ψάρι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, έχουν αναφερθεί εκτροπές οχημάτων σε πολλές περιοχές, καθώς η ισχυρή νεροποντή έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια. Συγκεκριμένα στην Πατρών - Πύργου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία ενώ στο ύψος του Βουπρασίου έχει διακοπεί.

kakokairia4

Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.

Τι νυχτερινές ώρες σημειώθηκε κατολίσθηση στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Αθηνών στο ύψος της Παναγοπούλας. Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Αστυνομίας προκειμένου να κατευθύνουν την κίνηση των οχημάτων.

Σε ποιες περιοχές «χτυπούν» τα φαινόμενα

Η κακοκαιρία θα πλήξει στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας σήμερα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά, στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ένταση 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους 7 - 9 μποφόρ και πιθανόν τοπικά χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν την ανατολική και νησιωτική χώρα. Θα επικρατήσουν βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Φωτογραφίες και βίντεο από Βάρδα: Dimitris Valogiannis

Σχετικές ειδήσεις