ΕΛΛΑΔΑ

Αποχή δικηγόρων στις 12 Νοεμβρίου

Αποχή δικηγόρων στις 12 Νοεμβρίου

Σε 24ωρη αποχή κατεβαίνουν στις 12 Νοεμβρίου και οι δικηγόροι οι οποίοι αντιδρούν στην κατάργηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους ασφαλισμένους.

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην «πρόσφατη κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους μετά την 1-1-1993, ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (άρθρο 23 του Ν. 4337/2015) καθώς και σε ποινικές φορολογικές διατάξεις του ίδιου νόμου», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή οι ποινικές φορολογικές διατάξεις του ίδιου νόμου, παραβιάζουν δικαιώματα πολιτών και θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Συμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως η αρχή να μην διώκεται κανείς δύο φορές για την ίδια παράβαση καθώς και να υποβάλει σε εξέταση κάθε μάρτυρα κατηγορίας (υπονομεύοντας έτσι τις αρχές την ηθικής απόδειξης και της κατ’ αντιδικία διεξαγωγής της ποινικής δίκης).

Θυμίζουμε πως ο νέος κώδικας Πολιτικής Δικονομίας οποίος ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή από την 1-1-2016. Μεταξύ άλλων καταργεί τα προνόμια εργαζομένων και δημοσίου υπέρ των τραπεζών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και περιορίζεται η εμμάρτυρη απόδειξη στην τακτική διαδικασία.

Σχετικές ειδήσεις