Την απομάκρυνση των προσφύγων από το κλειστό γήπεδο ζητά ο δήμαρχος Γαλατσίου

Newsroom Newsroom

Την απομάκρυνση των προσφύγων από το κλειστό γήπεδο ζητά ο δήμαρχος Γαλατσίου

Με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης (27/10) στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, ο δήμαρχος της πόλης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν απομακρυνθεί όλοι από το συγκεκριμένο χώρο.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι «έχουμε υπερβάλει εαυτόν», τονίζοντας ότι «θα υπομείνει μέχρι το Σάββατο (31/10) το βράδυ καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή και αντοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο σήμερα το πρωί προκλήθηκε ένταση στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ, το οποίο φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες από την αρχή του μήνα, λόγω του ότι ήταν ελλείπεις οι μερίδες του πρωινού, τις οποίες απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ήταν 1000 αντί για 1500, τις οποίες έπρεπε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μη γίνει η καθιερωμένη πρωινή καταμέτρηση» σημείωσε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Βεβαίως, όπως διαπιστώσαμε, η δυσλειτουργία προκλήθηκε από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Αττική. Διότι αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάσχεση του ρεύματος αποχώρησης των προσφύγων και μεταναστών από στις εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ και την αύξηση της εισροής».

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι «αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αυτής της κατάστασης, την οποία αναγνωρίσαμε ως σοβαρό εθνικό θέμα και τη "σηκώσαμε στην πλάτη μας". Συμφωνήσαμε για έναν μήνα, ευελπιστώ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα και το πιστεύω αντίθετα από όλους τους άλλους».

Σε ερώτηση για το εάν προσέβλεπε σε οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν ήρθε ή καθυστερεί, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε και θέλουμε να πάρουμε. Απλά προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε για ένα μήνα. Αυτό μόνο».

«Την Δευτέρα είχαμε 150 άτομα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αυξήθηκαν στους 1300 και 1500» συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος συνεχάρη τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Εκκλησία και τους εθελοντές, οι οποίοι συχνά υπερβάλλουν των δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν όλο αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο παραμένει ανένδοτος στην παράταση της «φιλοξενίας».

«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς και τις αρρώστιες και τις πολύμορφες ανάγκες που παρουσιάζονται» σημείωσε. Αναφερόμενος στο περιστατικό των δύο παιδιών που έφθασαν βαριά χτυπημένα από την βάρκα στη Λέσβο, για τα οποία υπήρξε «ευτυχώς» άμεση φροντίδα τους, αντέστρεε την εικόνα λέγοντας: «Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν βρίσκαμε άμεση βοήθεια».

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά τη χθεσινοβραδινή του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι το Γαλάτσι και το Ελληνικό θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτόν αναζητούνται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved