Μήνυση Χριστόδουλου Ξηρού για βάναυση σε βάρος του συμπεριφορά

Newsroom Newsroom

Μήνυση Χριστόδουλου Ξηρού για βάναυση σε βάρος του συμπεριφορά

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός στην αναφορά του, καταγγέλει ότι έχει υποστεί βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά από τα όργανα της Πολιτείας και υποστηρίζει ότι λόγω αυτής της συμπεριφοράς, αντιμετωπίζει πλέον «ψυχωσικά προβλήματα», καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας.

Αναλυτικότερα, ο Ξηρός αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης.

«Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μού το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε», σημειώνει.

Προσθέτει ότι ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, μιλώντας του με απαξιωτικό ύφος, λέγοντάς του -όπως αναφέρει- μεταξύ άλλων: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει, εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

Συνεχίζοντας, ο Ξηρός τονίζει ότι οι αρμόδιοι των φυλακών του απαγόρευσαν την τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες και για μία εβδομάδα δεν είχε ρεύμα στο κελί του.

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου», υπογραμμίζει και προσκομίζει γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved