ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δεκαεννέα συλλήψεις για την κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Δεκαεννέα συλλήψεις για την κατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ

Στη σύλληψη 19 ατόμων τα οποία είχαν προσαχθεί το βράδυ της Δευτέρας (26/10), για την εισβολή στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Λεωφόρο Συγγρού, προχώρησε η Αστυνομία.

Δεκατέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες είχαν προσαχθεί χθες από την Αστυνομία, μετά την εισβολή τους το απόγευμα στο κτήριο των γραφείων των ΑΝΕΛ.

Οι εισβολείς είχαν ανέβει στην ταράτσα και είχαν αναρτήσει δύο πανό στα οποία αναγράφονταν τα συνθήματα «Καμιά διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο» και «Αντίσταση στα νέα μέτρα, όλοι στους δρόμους».

anel grafeia2

Οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν στην είσοδο του κτηρίου, έπιασαν τους αντιεξουσιαστές κατά την έξοδό τους από αυτό και τους προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» έκανε γνωστό ότι την εν λόγω πράξη πραγματοποίησαν δικά της μέλη.

Οι 19 συνελήφθησαν σήμερα Τρίτη και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης κατακράτησης, της βίας κατά πολιτικού κόμματος και της άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις