ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Νέα τραγωδία με δύο νεκρά παιδιά στο Αιγαίο

Μυτιλήνη: Νέα τραγωδία με δύο νεκρά παιδιά στο Αιγαίο

Δύο ακόμα αθώα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα ενώ προσπαθούσαν με τις οικογένειές τους να περάσουν από τα τουρκικά παράλια, στην Ελλάδα.

Τα άψυχα κορμάκια των δύο προσφυγόπουλων εντόπισε πλωτό του Λιμενικού Σώματος το πρωί της Τετάρτης (28/10) κατά τη διάρκεια διάσωσης 38 προσφύγων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τρία ακόμα παιδιά και μια ηλικιωμένη γυναίκα, οι οποίοι σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε έναν ψαρά πρόσφυγες που έφτασαν στο Αγαθονήσι, επέβαιναν σε ένα σκάφος μαζί τους αλλά αγνοείται η τύχη τους.

Ο ψαράς ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές, οι οποίες τους αναζητούν με δύο πλωτά και ένα ελικόπτερο Super Puma, ανοιχτά του Αγαθονησίου με το έργο τους όμως να είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι ένταση 7 μποφόρ.

Πρόκειται για δύο αγοράκια ενός και 5 ετών, ένα κοριτσάκι επίσης ενός ετών και μια γυναίκα 61 ετών. Ένα 5χρονο αγόρι, εντοπίστηκε σώο και διασώθηκε από αλιευτικό σκάφος στην ίδια περιοχή.

Σε ένα ακόμα περιστατικό έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα, δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της FRONTEX, αναζητούν δύο αγνοούμενους πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Τέλος, το πρωί της Τετάρτης ένα 5χρονο κοριτσάκι πρόσφυγας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο κέντρο υγείας στο Καρλόβασι της Σάμου από τους γονείς της.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το τραγικό περιστατικό, για το οποίο διενεργείται προανάκριση.

navagiosamos281015 c

Πριν από λίγη ώρα, υπήρξε και 3ο ναυάγιο στην περιοχή του Ποσειδωνίου στη Σάμο όπου βάρκα με πρόσφυγες βούλιαξε και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Από τις έρευνες βρέθηκε ένας άντρας νεκρός ενώ πολλά παιδιά βρίσκονται στην ακτή με υποθερμία και γίνονται προσπάθειες να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες! Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις