ΕΛΛΑΔΑ

Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου στη Λέσβο - Ανασύρθηκαν πέντε ακόμα σοροί

Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου στη Λέσβο - Ανασύρθηκαν πέντε ακόμα σοροί

Πέντε ακόμη σοροί εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής (30/10) σε ακτέςτης βορειοδυτικής Λέσβου, ανεβάζοντας στους 15 τους νεκρούς του μεγάλου ναυαγίου της Τετάρτης, 28 Οκτωβρίου.

Το τραγικό ναύγιο είχε σημειωθεί νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, ανοικτά της Εφταλούς και μετρούσε μέχρι χθες δέκα νεκρούς.

Σε αυτούς προστέθηκαν σήμερα πέντε ακόμα άτυχοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από τα παράλια της Τουρκίας, στην Ελλάδα. Αδιευκρίνιστος παραμένει εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αγνοούμενων.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (29/10), περισυλλέξει μία ακόμη σορό ενός μετανάστη, την ίδια στιγμή που ανοικτά της περιοχής όπου έγινε το ναυάγιο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυλλέγη η σορός μιας γυναίκας.

Έως το μεσημέρι της Πέμπτης (29/10) είχαν περισυλλεχθεί οι σοροί δυο παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, και δυο ενηλίκων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Χθες από τη θάλασσα ανασύρθηκαν ακόμη τρείς σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα κοριτσάκι όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ας σημειωθεί ότι στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύονται 15 παιδιά, ενώ άλλα τρία μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση C130 σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι διασωθέντες ναυαγοί ανέρχονται σε 242, ενώ συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων.

Σχετικές ειδήσεις