ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρολουσία για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Ψυχρολουσία για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα «φουσκωμένα» τέλη κυκλοφορίας για το 2016.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν την λυπητερή μέσω του ΤΑΧΙnet τις επόμενες μέρες και πριν καλα καλα συνειδητοποιήσουν τα χρήματα που θα χάσουν από τον προσωπικό τους προϋπολογισμό θα πρέπει να συμορφωθούν στα όσα δήλωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης «τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρωθούν ως την 31η Δεκεμβρίου»

Οι πρόσθετες επιβαρύνσεις νέα τέλη σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας θα κυμανθούν από 30 εώς 200 και στοχεύουν τους ιδιόκτητες υβριδικών ή ηλεκτροκίνητών Ι.Χ., καθώς επίσης και εκείνων που διαθέτουν βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών.

Πρόσθετες επιβαρύνσεις, κυμαινόμενες από 30 έως και 200 ευρώ, το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει να επιβάλει στο μισό των αντίστοιχων βενζινοκίνητων για τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. μεσαίου κυβισμού, τα οποία είχαν μέχρι πρότινος μηδενικά τέλη, λόγω εκπομπής χαμηλών ρύπων.

Αναλύτικα οι εισηγήσεις του υπουργείου Οικονομικών:

1. Επιβολή τελών κυκλοφορίας από 30 - 50 ευρώ στα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία σήμερα απαλλάσσονται από τα τέλη.

2. Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας από 50 έως 200 ευρώ για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες 1.800 κυβικών εκατοστών και άνω, είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα «ηλικίας» μέχρι 5 ετών, τα οποία εξακολουθούν να πωλούνται σε σχετικά υψηλές τιμές. Παράλληλα, επιβολή του μισού τέλους (σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα) για τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους.

3. Μειώσεις τελών κυκλοφορίας για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα ΙΧ αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και χαμηλής αξίας, καινούρια ή μεταχειρισμένα, καθώς επίσης και για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού που είναι πολύ παλαιά και πωλούνται πλέον σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Οι επιβαρύνσεις θα επιβληθούν μέσω των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Σχετικές ειδήσεις