ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια με κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια μαθητικής πορείας (photos)

Επεισόδια με κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια μαθητικής πορείας (photos)

Επεισόδια με κουκουλοφόρους σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της μαθητικής πορείας που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (2/11).

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, όπου είχε νωρίτερα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο μαθητών γυμνασίων και λυκείων της Αττικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στα σχολεία και ζητούν να καλυφθούν τα κενά.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή σε μαθητικό συλλαλητήριο με τους συγκεντρωμένους να ξεπερνούν τις 3.000.

Καθώς η πορεία κινήθηκε προς το Σύνταγμα, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε ξύλα και πέτρες στην πρόσοψη υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Όθωνος.

Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια παρέμειναν για λίγη ώρα έξω από τη Βουλή πετώντας πέτρες ενώ η πορεία των μαθητών, σε δύο τμήματα, κατευθύνθηκε μέσω Φιλελλήνων και Βασιλίσσης Αμαλίας προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός, προκειμένου να διαχωριστούν από τους ταραξίες.

Γύρω στη μια και μισή το μεσημέρι, η πορεία των μαθητών ολοκληρώθηκε, οι κουκουλοφόροι σκορπίστηκαν ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Αμαλίας και πλέον επικρατεί ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις