ΕΛΛΑΔΑ

Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ φέρεται να έχει υπεξαιρέσει 8,4 εκατ. ευρώ!

Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ φέρεται να έχει υπεξαιρέσει 8,4 εκατ. ευρώ!

Ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ΄επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση των διατάξεων του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ασκήθηκε σε προϊστάμενο του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ Λάρισας.

Σύμφωνα και με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ, το οποίο κατατέθηκε πρόσφατα στις εισαγγελικές αρχές, ο 59χρονος προϊστάμενος φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περί τα 8,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού.

Ο τρόπος με τον οποίο προχώρησε στην υπεξαίρεση ερευνάται από τις διωκτικές αρχές.

Στον 59χρονο επιβλήθηκε προληπτική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του στην ανακριτική διαδικασία, η οποία θα ακολουθήσει κι ενώ αναμένεται μέρος της δικογραφίας να φτάσει στη Λάρισα από την Εισαγγελία Αθηνών καθώς η μηνυτήρια αναφορά του ΟΑΕΔ υποβλήθηκε στην Αθήνα.

Τη δικογραφία, θα χειριστεί ειδικός ανακριτής ενώ η τοπική αστυνομία συνεχίζει την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας για την υπόθεση των 85.000 ευρώ, που φέρεται να εισέπραξε ο 59χρονος προϊστάμενος - και συνδικαλιστής του κλάδου επί σειρά ετών - πλαστογραφώντας αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες συνάδελφοί του εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ Λάρισας λάμβαναν δάνεια εν αγνοία τους.

Υπενθυμίζεται πως τα «δάνεια» των 85.000 ευρώ αποτέλεσαν το πρώτο εύρημα των Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ, το περασμένο καλοκαίρι, όταν διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό ουδέποτε εισέπραξαν δάνεια σύμφωνα και με τα τραπεζικά στοιχεία αφού ουδέποτε τα ζήτησαν.

Αυτή η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Εισαγγελία Λάρισας ενώ έπεται η έρευνα για το ποσό των 8,4 εκατ. ευρώ που αφορά σε ελέγχους που έγιναν την περίοδο από το 2007 έως και τον Δεκέμβριο του 2014.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις