ΕΛΛΑΔΑ

Χαροπαλεύει ο 2χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια - Σοκαρισμένοι οι γιατροί με τα τραύματά του

Χαροπαλεύει ο 2χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια - Σοκαρισμένοι οι γιατροί με τα τραύματά του

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το βάναυσα χτυπημένο αγοράκι, δίνουνοι γιατροίστο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», οι οποίοι πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Το 2χρονο αγόρι, το οποίο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το Σάββατο (31/10) άγρια ξυλοκοπημένο και σε κωματώδη κατάσταση, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με μηχανική υποστήριξη.

Οι γιατροί ελπίζουν σε ένα θαύμα όπως τονίζει η αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου, Μαρίζα Οικονόμου στην ιστοσελίδα korinthostv.gr. «Πρόκειται για ένα πρωτοφανές για την αγριότητά του περιστατικό, κυρίως λόγω της ηλικίας του παιδιού που είναι πολύ μικρό και βρίσκεται τώρα να παλεύει για τη ζωή του», τονίζει η κ. Οικονόμου και προσθέτει ότι «το αγοράκι εξακολουθεί να βρίσκεται από το Σάββατο σε κωματώδη κατάσταση, νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας με μηχανική υποστήριξη.

Έχει μώλωπες, καψίματα σε όλο του το κορμάκι και έχει σπάσει τα δύο του χέρια. Πραγματικά όλοι έχουμε μείνει άφωνοι με το συμβάν, που έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά.

Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι οι τελευταίες εξετάσεις που θα κρίνουν την γενικότερη κατάσταση της υγείας του. Ελπίζουμε όλοι σε ένα θαύμα, πραγματικά», καταλήγει η κ. Οικονόμου.

Συγκλονισμένη ήταν και η Eισαγγελέας Κορίνθου που επισκέφθηκε το θύμα από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και ευχήθηκε να γίνει γρήγορα καλά το άτυχο παιδί.

Εν τω μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη (4/11) το πρωί στον ανακριτή Κορίνθου, πήραν η 22χρονη μητέρα του αγοριού κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, και ο 23χρονος φίλος της, που κατηγορείται για βαριές σωματικές βλάβες.

Οι δύο συλληφθέντες που είναι Ρομά, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου παρουσιάστηκαν και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Όλα είχαν ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η 22χρονη μετέφερε το παιδί της με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Αρχικά είπε στους αστυνομικούς ότι το παιδί έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του, ο οποίος, όμως όπως αποδείχθηκε, είναι κρατούμενος σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.

Αργά το βράδυ αποκάλυψε πως το 2χρονο αγοράκι, ξυλοκόπησε ο 23χρονος φίλος της, με τον οποίο τον τελευταίο καιρό έμενε μαζί. Το σκηνικό του ξυλοδαρμού εκτυλίχτηκε στο δρόμο προς τον καταυλισμό και όταν η μητέρα δεν δέχτηκε την απαίτηση του 23χρονου φίλου της να αφήσουν το αγοράκι να πραγματοποιήσει επαιτεία στους τριγύρω δρόμους.

Σχετικές ειδήσεις