ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Κουμουτσάκο: Μια σύλληψη πολλές ευθύνες και δεκάδες ερωτήματα

Επίθεση στον Κουμουτσάκο: Μια σύλληψη πολλές ευθύνες και δεκάδες ερωτήματα

«Οι δράστες της επίθεσης στον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα είναι Χρυσαυγίτες και έδρασαν οργανωμένα». Αυτή είναι η εκτίμηση των αστυνομικών της κρατικής ασφάλειας οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης για τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου.

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΒΡΟΧΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ 4 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΕΙΧΑΝ ΡΟΛΟ ΘΕΑΤΗ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ

Ερωτήματα προκαλεί η στάση των αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης, οι οποίοι αρχικά παρακολουθούσαν σαν απλοί θεατές, τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ν.Δ. χωρίς να επεμβαίνουν, μπροστά στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακόμη όμως κι όταν ο Κουμουτσάκος ο οποίος δεχόταν μπουνιές και κλωτσιές έτρεξε να γλιτώσει, μόνο ένας αστυνομικός των ΜΑΤ κι αυτός με καθυστέρηση, τον ακολούθησε για να τον προστατέψει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ 24ΧΡΟΝΟ

24XRONOS

Εκτός όμως από την ολιγωρία, σοβαρές ευθύνες προκύπτουν γιατί δεν έγινε ούτε μία σύλληψη, ούτε κάν προσαγωγή, παρόλο που στο Σύνταγμα την ώρα της επίθεσης υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του κάλυψε μεν τους αστυνομικούς παραδέχτηκε όμως, ότι πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν έγιναν συλλήψεις με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος στους δράστες της επίθεσης να εξαφανιστούν...

Μέχρι τώρα έχει συλληφθεί ένας 23χρονος στο Ίλιον ο οποίος, όπως λένε οι αστυνομικοί, ενώ φαινομενικά φαίνεται να προστατεύει τον βουλευτή της Ν.Δ. αυτό που τελικά έκανε ήταν να τον ακινητοποιήσει για να τον ξυλοκοπήσουν ανενόχλητοι οι υπόλοιποι δράστες με τους οποίους είχε συνεννοηθεί νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτό προέκυψε από βίντεο πριν από την επίθεση στο οποίο ακούγεται η φράση: "πάρτον μπροστά..." που αποκαλύπτει το σχέδιο της επίθεσης... Ο 23χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει εάν συμμετείχε στην επίθεση ή αποτέλεσε ανθρώπινη "ασπίδα" προστασίας για τον Κουμουτσάκο.

Εκτός όμως από τον 23χρονο οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία δύο νεαρών χρυσαυγιτών οι οποίοι χτυπούν τον Κουμουτσάκο στο πρόσωπο, εκ των οποίων ο ένας με το καπέλο είναι σεσημασμένος για ληστεία και ρατσιστική επίθεση, ενώ χαρακτηρίζεται από τις αρχές σκληρός νεοναζί.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν και τα στοιχεία μίας γυναίκας η οποία επιτέθηκε και έσκισε το σακάκι του βουλευτή της Ν.Δ. Ένας μάλιστα από τους δράστες της άγριας επίθεσης όπως φαίνεται σε βίντεο λίγη ώρα νωρίτερα, βρισκόταν στο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Κώστα Μπαρμπαρούση. Οι αστυνομικοί πήγαν στα σπίτια των "ταυτοποιημένων" δραστών για να τους συλλάβουν, αλλά και οι τρεις έχουν εξαφανιστεί για να γλιτώσουν το αυτόφωρο.

Σχετικές ειδήσεις