ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Ηλεκτροπληξία υπέστη Μαροκινός μετανάστης - Προς εκτόνωση η ένταση στα σύνορα

Ειδομένη: Ηλεκτροπληξία υπέστη Μαροκινός μετανάστης - Προς εκτόνωση η ένταση στα σύνορα

Την ώρα πουτα Σκόπια στήνουν μεταλλικό φράκτηστα νότια σύνορά τους με την Ελλάδα και στο σημείο το οποίο διασχίζουν οι μετανάστες που κατευθύνονται προς τη δυτική Ευρώπη, ένας από τους μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον μεθοριακό σταθμό τηςΕιδομένης, έπαθε ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που μεταφέρει μαρτυρίες συμπατριωτών του, ο άτυχος νεαρός άνδρας βρισκόταν σε απόγνωση και ανέβηκε σε ένα σταθμευμένο βαγόνι, όπου για άγνωστο λόγο έπιασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Το βαγόνι βρισκόταν στην υπό κατάληψη σιδηροδρομική γραμμή του μεθοριακού σταθμού της Ειδομένης.

Ο νεαρός Μαροκινός μεταφέρθηκε στη σκηνή των γιατρών ανθρωπιστικής οργάνωσης που υπάρχει στο σημείο, ενώ έξω από αυτή βρέθηκαν συγκεντρωμένοι συμπατριώτες του οι οποίοι προσεύχονταν για την τύχη του.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο του Κιλκίς όπου πλέον νοσηλεύεται με εγκαύματα και εκτός κινδύνου.

Παράλληλα, εξαγριωμένοι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο χώρο και φώναζαν στα αραβικά, συνθήματα όπως «ο θεός είναι μεγάλος» και «προφήτης μας είναι ο Μωάμεθ».

Κάποιοι από αυτούς επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα κατά της αστυνομίας των Σκοπίων, που φρουρεί την δίοδο κι εκείνη απάντησε με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για αρκετή ώρα με τις αστυνομικές δυνάμεις να ενισχύονται.

Αργά το μεσημέρι, η κατάσταση στην Ειδομένη άρχισε να οδεύει προς εκτόνωση.

Πάντως, δεκάδες μετανάστες εξακολουθούν να παραμένουν στην σιδηροδρομική γραμμή αποκλείοντας κάθε κίνηση αμαξοστοιχιών, ενώ δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας επιτηρούν την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στον ίδιο χώρο για την αποτροπή ενδεχόμενων μεταξύ τους συμπλοκών.

Για μια ακόμα ημέρα, τα Σκόπια αφήνουν να περάσουν τα σύνορα μόνο πρόσφυγες που προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, γεγονός που έχει αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες άνθρωποι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Σχετικές ειδήσεις