ΕΛΛΑΔΑ

Η Σύρος σερβίρει… καφέ σε αναμονή!

Η Σύρος σερβίρει… καφέ σε αναμονή!

«Βροχή» πέφτουν τα σχόλια των αναγνωστών κάτω από τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο των social media.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε δεκαετίες πριν και λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών έφτασε και στη Σύρο!

Πρόκειται για ένα projectμε την ονομασία «Καφές σε αναμονή»… Η ιδέα του projectείναι απλή και πρόκειται για μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης που δεν μπορούν λόγω της των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν να απολαύσουν ακόμα και αυτήν τη τόσο απλή συνήθεια.

Και όμως… είναι τόσο απλό!! O «καφές σε αναμονή» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.

Το κατάστημα που συμμετέχει στο project κρατά λίστα με τους καφέδες σε αναμονή που έχουν πληρώσει κάποιοι πελάτες και στη συνέχεια τους προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η ιδέα έφτασε και στη Σύρο και ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να το εφαρμόζουν.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν στο καφέ «Το Κάλλιστον» στο κέντρο της Ερμούπολης, αλλά και στο καφέ-ζαχαροπλαστείο «Σπιτικό της Αγνής» στην οδό Μανδηλαρά (έναντι ΙΚΑ).

Παράλληλα και άλλες επιχειρήσεις σκέφτονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και αναμένεται να το κάνουν τις επόμενες μέρες, ενώ έχει ξεκινήσει προσπάθεια η ιδέα αυτή να επεκταθεί και σε άλλα αγαθά που είναι πρώτης ανάγκης όπως το γάλα και το ψωμί...

Πηγή φωτογραφιών: cyclades24.gr

Σχετικές ειδήσεις