ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός μετανάστης στην Ειδομένη

Νεκρός μετανάστης στην Ειδομένη

Ένας Μαροκινός μετανάστης 22 ετών έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων!

ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ - ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντώνη Ρήγα - στο ΑΠΕ ΜΠΕ - από την Οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ο άτυχος νεαρός έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης στο σημείο όπου βρίσκονται ακινητοποιημένες αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.

Μετά τον θάνατο του 22χρονου, μετανάστες πραγματοποίησαν πορεία. Στην κεφαλή της κρατούσαν τη σορό του Μαροκινού πάνω σε ένα αυτοσχέδιο φορείο και καλυμμένη με μαύρο πανί.

Τελικά, την σορό του άτυχου νεαρού παρέλαβαν τελικά δύο τραυματιοφορείς από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Να επισημάνουμε πως στην Ειδομένη επικρατεί ένταση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, με τους μετανάστες να ζητούν από τις αρχές των Σκοπίων να επιτραπεί και σε αυτούς η είσοδος στη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ειδομένη βρίσκονται εγκλωβισμένοι συνολικά 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Η ένταση έχει κλιμακωθεί μεταξύ εκείνων στους οποίους τα Σκόπια επιτρέπει την είσοδο και αυτών που αποκλείει…

Από την πλευρά τους οι οικονομικοί μετανάστες που εμποδίζονται να περάσουν, φωνάζουν συνθήματα: «Κανένας δεν θα περάσει εάν δεν περάσουμε κι εμείς!»

Περίπου 500 μετανάστες συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωϊ μπροστά στο σημείο διέλευσης εμποδίζοντας την είσοδο στους πρόσφυγες. Ακολούθησε πετροπόλεμος και σημαντικά επεισόδια.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων απάντησαν με ρίψη χημικών και προειδοποιητικών πυρών στον αέρα. Μάλιστα, αναφέρεται –χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη- πως ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητικά πυρά εντός ελληνικού εδάφους.

Χαρακτηριστικό της τεταμένης κατάστασης είναι το γεγονός πως οι Αρχές της χώρας μας έχουν ενισχύσει με αστυνομικές δυνάμεις το σημείο αυτό επί ελληνικού εδάφους.

Ανεβαίνουν τρένα για να παραλάβουν μετανάστες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατευθύνονται προς την Ειδομένη δύο τρένα, ώστε να επιβιβαστούν σε αυτά όσοι μετανάστες επιθυμούν να κατευθυνθούν σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα και οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μέρες στην ουδέτερη ζώνη και δεν τους επιτρέπει η είσοδος στα Σκόπια.

Σχετικές ειδήσεις