ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Τζιχαντιστές υποδέχονται μετανάστες στη Λέσβο;

Βίντεο - ντοκουμέντο: Τζιχαντιστές υποδέχονται μετανάστες στη Λέσβο;

Αναστάτωση και προβληματισμό στις ελληνικές διωκτικές αρχές προκαλεί ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη Λέσβο που απεικονίζει μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης ONE NATION που εδρεύσει στο Λονδίνο.

Το βίντεο έχει γυριστεί στις αρχές του Νοεμβρίου και το γεγονός που προβληματίζει τις αρχές είναι ότι το έμβλημα της οργάνωσης είναι το έμβλημα των πιστών μουσουλμάνων, ο υψωμένος δείκτης του χεριού.

Στο βίντεο, μαζί με άλλα ανάλογα που η οργάνωση ανήρτησε στον ελεύθερο σε πρόσβαση από τον οποιονδήποτε προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.

Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό Αλλαχού Ακμπάρ (ο Θεός είναι ένας) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.

Δείτε το βίντεο

One Nation in Lesvos, Greece Alhumdulillah our team was on the coast today and were sent on a rescue boat to help the people reach there destination safely alongside with #TeamHumanitarian who are doing fantastic Job.Jazakamullahu Khayran to all who support our efforts to help the most needy.Day 5 - 6 and 7 videos now OUThttp://youtu.be/qpp_mLt4_gkDay 6http://youtu.be/NGW0fEA8CGoDay 7http://youtu.be/JnBQufuLUmATo donate online www.Aid4Refugees.comFor worldwide donations -To set up Monthly Direct Debits and make a difference throughout the whole year - http://www.onenationuk.org/donate/Follow us -https://www.facebook.com/onenationUK?ref=bookmarkshttp://www.onenationuk.org/reg charity no 1156200www.Aid4Refugees.comwww.OneNationUk.org

Δημοσιεύτηκε από One Nation στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Όπως θα δείτε όπως φαίνεται στο βίντεο εμφανίζονται σε αυτό εκτός από μέλη της οργάνωσης ONE NATION, και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAM HUMANITARIAN, την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντάς την δημόσια για την καλή συνεργασία.

Ας σημειωθεί ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε χαμηλό ύψος πάνω από τη σωστική λέμβο με τα μέλη των ΜΚΟ πετά ελικόπτερο της δύναμης της Frontex στο νησί.

Σε άλλα βίντεο που έχουν ανέβει στην σελίδα της οργάνωσης στο Facebοok παρουσιάζονται και πολλά άλλα ενδιαφέροντα από τη λειτουργία της οργάνωσης στη Λέσβο, στο δεκαήμερο που χωρίς την έγκριση του οιουδήποτε επιχειρούσε.

Για παράδειγμα εντυπωσιάζουν οι σκηνές διανομής νερού σε πρόσφυγες και μετανάστες που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι -στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι.

Στη σελίδα της ONE ΝΑΤΙΟΝ έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές, αλλά και τις τοπικές αρχές στη Λέσβο, για το ανεξέλεγκτο της δράσης των ΜΚΟ στο νησί.

Πληροφορίες έλεγαν ότι μόλις 30 από τις 70 οργανώσεις που βρίσκονται στο νησί έχουν απογραφεί, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται από μη διαπιστευμένες οργανώσεις και μέλη τους που επιχειρούν χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση σε επιχειρήσεις διάσωσης και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών.

Ενημέρωση για τις ΜΚΟ από την κυβέρνηση ζητά η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου

Με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, η Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζητά ενημέρωση για τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, πόσες είναι, ποια είναι η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στη δράση τους και πόσοι σταθμοί υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων υφίστανται ή σχεδιάζεται να δημιουργηθούν στην περιοχή.

Αφορμή για την επιστολή υπήρξε η δημοσιοποίηση της δημιουργίας σταθμού υποδοχής προσφύγων στη βόρεια Λέσβο και συγκεκριμένα στη περιοχή μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς από τη διεθνή οργάνωση IRC. Ενώ για το θέμα λήφθηκε και σχετική απόφαση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην επιστολή της η κ. Καλογήρου και στη βάση χθεσινής απόφασης του περιφερειακού Συμβουλίου θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Ποιες Μ.Κ.Ο δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου σήμερα, με πόσα άτομα και ποια η δράση εκάστης εξ αυτών;
  • Ποιά η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην δράση τους;
  • Ποιοί σταθμοί υποδοχής και φιλοξενίας υφίστανται ή σχεδιάζονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου και ποιες αδειοδοτήσεις διαθέτουν;

Ας σημειωθεί ότι με την ίδια απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητάει να ενημερώνεται για τις εκάστοτε Μ.Κ.Ο που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στα νησιά του βορείου Αιγαίου.



Σχετικές ειδήσεις