ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 23χρονου στα Αμπελάκια - Ποιο ήταν το κίνητρο

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 23χρονου στα Αμπελάκια - Ποιο ήταν το κίνητρο

Η ληστεία που είχε πάει να κάνει με τον πατέρα του φαίνεται πως ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του 23χρονου από τα Αμπελάκια, τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το on-larissa, στην επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι ο άτυχος νέος και ο πατέρας του, πυροβολήθηκαν από έναν 51χρονο κτηνοτρόφο επειδή είχαν πάει στο ποιμνιοστάσιό του για να τον κλέψουν.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πατέρας και γιος πήγαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, με το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο σε ποιμνιοστάσιο, που διατηρούν ο 51χρονος φερόμενος ως δράστης και ο 28χρονος γιος του στην ευρύτερη περιοχή Λάρισας, με σκοπό την κλοπή.

Οι δύο ιδιοκτήτες όμως ειδοποιήθηκαν, μέσω συστήματος συναγερμού, για την παρουσία ατόμων στο ποιμνιοστάσιό τους.

Μετέβησαν εκεί και ο 51χρονος πυροβόλησε τον 23χρονο και τον πατέρα του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

0 51χρονος και ο 28χρονος συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία ο 51χρονος πατέρας κατείχε νόμιμα, ως αθλητής σκοποβολής, θήκη και κοντάκι πιστολιού, φυσιγγιοθήκη, εννέα φυσίγγια, καθώς και σουγιάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο, ο 23χρονος τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, μεταφέρθηκε από τον 49χρονο πατέρα του σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Ο 49χρονος πατέρας έφερε και ο ίδιος τραύματα από πυροβόλο όπλο στο χέρι και το πόδι και παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του έχει βληθεί από πυροβόλο όπλο.

Σχετικές ειδήσεις